Tandemtur.

Hej hopp!

När jag mötte upp Karin i downtown i förmiddags bestämde vi oss för att hyra en tandemcykel för att ta en tur runt Stanley Park i det fantastiska vädret. Jag har aldrig trampat en tandem förut, inte Karin heller men det gick finfint! Folk måste trott att vi aldrig gjort något annat när vi susade fram. Sen satte vi oss i solen en stund.

Ikväll har vi haft grillparty här, galet mycket folk som jag aldrig sett förut har varit här. Jag blir änna snurrig av alla frågor, såfort man säger att man är svensk blir de helimpade, "Sweden is such nice country!"  De har några kompisar från Australien som är och hälsar på och Marks födelsedag som är på söndag firades eftersom han åker till Calgary imorgon för att jobba.

På lördag ska vi ta bilen och åka ut på lite äventyr, vi tänkte leta upp den utmärkta första-maj-picknick-platsen! Kanske blir det The Chief i Squamish, det tycker iallafall jag verkar vara den ultimata picknickplatsen                   --->http://farm3.static.flickr.com/2408/2507340288_02d7b5e74c.jpg

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia





Pannkakor i stora lass.

Idag har det varit fantastiskt fint, jag började dagen med en liten tur i joggingskorna för att köpa en stor kartong att skeppa hem saker i. Superhärligt!

Ikväll efterfrågades mina pannkakor, jag har lyckats få dem att inse att man faktiskt kan äta pannkakor även om det inte är frukosttime. Ett berg av pannkakor, jordgubbar och maple syrup avnjöts på terassen ute i solen. Ibland är livet bra härligt!

Imorgon är jag ledig, då ska jag möta upp Karin som också är ledig och cykla runt i stan, mysa i solen och bara ha det bra helt enkelt. Jag älskar våren!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Ibland har jag lite otur när jag tänker, eller inte tänker alls..

Vilken dag, vädret har växlat mellan ÖSREGN och sol men bestämde sig tillslut för sol. Idag stod simlektion på schemat, jag blir så stolt över mina små barn, de simmar som små fiskar! Så duktiga är dom!!

Ikväll bestämde jag mig för att ta en joggingtur, jag började springa längs stranden mot stan. Det var så otroligt fint att jag inte riktigt tänkte på hur långt jag sprang. Jag fortsatte över Burarrd bridge och vidare längs stranden till English bay där jag såg solen gå ner över havet. Sedan stod jag där och såg mot andra sidan bayen där jag startade.. Nu var jag tvungen att ta mig tillbaka vilket jag inte hade haft en tanke på när jag sprang dit. Inga pengar hade jag heller så någon buss kunde jag inte ta. MEN fint var det allt! Vid Kit's beach var det en gubbe som trodde på sommaren och tog sig en liten simtur.

När jag kom hem skrattade bara Mark och Michele åt mig, de tyckte att jag kunde ringt och bett de plocka upp mig!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Jag tog med mig kamerna i fickan, finare joggingrunda får man leta efter!




Jag tog kort på den hurtiga gubben.

Tiden går alldeles för fort!

Jag börjar få lite panik över att jag snart åker hem, imorgon är det bara sju veckor kvar. Det återstår bara sju veckor av vad som från början var ett äventyr på 38 veckor. Ett av de bästa äventyren i mitt nittonåriga liv. Det känns lite konstigt, det känns konstigt att behöva lämna allt det här. Familjen, kompisar och alla andra människor man träffar nästan dagligen, men framförallt jobbigt att lämna Vancouver, jag trivs här. MEN det ska också bli jätteskoj att komma hem!!

Nu ska jag ta vara på den sista tiden, göra varenda dag till den allra bästa! Att åka iväg på det här är ett av de bästa besluten jag någonsin tagit.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Jag älskar söndagar.

När jag vaknade imorses öste regnet ner, verkligen ÖSTE. Men vid lunch sprack det upp och solen tittade fram. Vi hoppade frukosten och hade pizzabrunch. Michele åkte till Washington i fredags för att hälsa på en kompis, men Nana Val och Jajee kom över så hela familjen var nästintill samlad.

Efter den utsökta pizzabrunchen åkte jag ner till stan för att möta upp med Josefin. Vi strosade runt i Gastown och njööööt av solskenet! Sedan bestämde vi oss för att ta bussen till UBC, målet med dagen var att göra något vi aldrig gjort innan. Så vi tog oss efter många om och men till UBC Botanical Garden där det var tänkt att vi skulle göra en liten promenad bland broarna men då vi kom fram 30 minuter före stängning fick det bli en snabb liten visit i parken bara. Allt blommar och det luktar så mycket blommor att man nästan blir alldeles snurrig!

När jag kom hem vankades det hockeykväll med grannarna, det är ju playoff och Canucks spelade sin sjätte match mot Los Angeles Kings. De vann! Tredje målet gjordes av en Sedinare, assisterad av en annan Sedinare och Samuelsson. GOOO SWEDEN! Man blir stolt som svensk må jag säga, svenskarna gör succé här!

Söndagar är så mycket positivare här, hemma var söndagar något oerhört tråkigt. Det fanns inget att göra och dagen tycktes vara ämnad till att ha tråkigt. Här finns det huuuuur mycket som helst att göra en söndag och är en av de bästa dagarna på hela veckan!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

En fredag på aquariet.




Vi var fula och plankade in i trädgården.




Utsikten från mitt busstopp är finfin!


Fullspäckat.

Mamma ringde idag igen och frågade om jag var okej, kanske ett tecken på att en uppdatering skulle sitta på sin plats..! Jag har lite mycket på schemat, det går i ett!

I onsdagseftermiddag tog jag alltså bussen upp mot Whistler, det är alltid lika vackert att åka upp dit, den helt galet fina utsikten från highwayen lever verkligen upp till sitt rykte. På torsdagen sken solen och det var dags för lite efterlängtad skidåkning. Det var skoj och man lär sig en hel del av att åka med ett gäng superduktiga skidlärare! Snön var kanske inte den bästa jag skidat, lite sorbetaktig i slutet av dagen men vad kan man begära när almanackan säger 22 april? Det var iallafall härligt att få stå på skidorna igen!

Jag tog bussen hem från Whistler 6.30 på kvällen och när vi äntrade världsmetropolen Squamish fick Greyhounden nog, bromsarna gick sönder. Efter tre timmar i downtown Squamish, som består av mataffär och snabbmatsrestauranger kom nästa buss för att köra oss mot Vancouver. Det blev en resa på 5,5 timma, en resa som skulle tagit 1,5 timma med bil...

Igår var barnen lediga från skolan, jag stekte pannkakor till frukost och sedan begav vi oss mot Vancouver Aquarium och Stanley park för en lång cykelhike. Sascha sa i bilen hem "This was so so awesome!" En riktigt bra dag blev det. Det är skoj att ha dem båda ibland även om deras tjaffsande och bråkande sisemellan ibland kan driva mig till vansinne!

Direkt efter "jobbet" åkte jag hem till Karin i North Van för att äta middag som hon och Beckisen hade lagat. Potatismos, stekt fisk och ärtor bjöds det på, mums! Jag orkade inte ta mig hem så jag stannade över i Karins säng. Det tar lite mer än en timma att ta sig med buss och seabuss från North Van till andra sidan av Vancouver där jag bor.

Idag har vi träffat en ny au pair från Österrike, vi åt crepes. Snart ska jag smida planer med Karin, vi vet inte riktigt vad vi ska ta oss an ikväll..

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Det blir skidåkning.

Jag tar bussen upp till Whistler i eftermiddag, imorgon blir det skidåkning! SKOJSKOJ! Jag såg precis forecasten inför morgondagen och den lovar lite sol, det bådar gott.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Efter regn kommer sol.

Idag har det regnat minsann! Inte lite heller, men efter sol kommer regn. Väderleksrapporten lovar sol imorgon och det litar jag på. Allt blir så mycket roligare när solen skiner!

Imorgon eftermiddag åker jag kanskekanske upp till Whistler för att jag är ledig på torsdag och lite skidåkning skulle ju inte sitta fel. Det sitter ju som bekant aldrig fel om ni frågar mig! Den som lever får se helt enkelt!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Varma sommarvindar!

Idag har det varit varmt som tusan, alldeles ljummet, 24 grader sa termometern. Superhärligt! Det var som vanligt ballet som stod på schemat och efteråt lek i parken på Granville island. En toppendag helt enkelt!

Ikväll har jag strosat runt i stan med Josefin, en sommarklänning till pangpris fick följa med hem. Det pratas en del om vulkanen här borta, jag hörde av någon att en annan vulkan brukar sätta igång efter den här och att det kan ta flera veckor till och med månader innan de lugnar ner sig. Stämmer det? Tänk om jag inte kommer hem menar jag, det vore ju förargligt!

Igår bestämde vi oss, Karin, Rebecka och jag, för att spendera den soliga dagen på Garnville island. Vi åt falafel vilket till min stora förvåning var riktigt gott och glass. Mysigt!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia



Ett stycke valar, en panda och en elefant.

Mamma ringde imorses från Stockholm och frågade om jag levde, en update kanske vore på sin plats.. Vädret de senaste dagarna har varit helt fantastiskt, folk springer runt i shorts och min hals börjar repa sig efter lite antibiotika. Det är ganska bra med andra ord! Igårkväll styrde jag kosan mot North Van och Karins hus, där såg vi lite tv och hade mysigt.

Imorses lagade Karin amerikanska pannkakor till Beckisen och mig innan vi tog oss till Burnaby och Metrotown, ett gigantiskt köpcenter där vi spenderade dagen som varit lite grå och regning. Jag tycktes vara aningen djurinspirerad idag, med mig hem fick jag bland annat ett elefanthalsband, strumpor med blåa valar på och en panda t-shirt. Nu ligger alla mina nyfunna djur på golvet här i mitt rum.

Ikväll är jag barnvakt, de sover sedan en timma tillbaka. När jag sjöng efter sagostunden låg Sascha och snörvlade i överslafen "Sofia, you're such good singer!". Haha det är jag nog bara i hans öron, men otroligt gulligt att en femårig pojke kan vara så känslosam. Ibland är de bra söta!

Till den kanske bästa nyheten av de bästaste! DE HAR ÄNTLIGEN KÖPT ETT HUS, I VANCOUVER! Jag är happyhappy! Skönt att de stannar kvar tycker jag!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Sjuk och eländig.

Så är fallet, barnen tycks vara de värsta smittobärarna genom tiderna. Jag har aldrig varit så mycket sjuk som jag varit under de här månaderna! Nu tycks jag ha drabbats av halsfluss och någon form av öroninflammation. Det gör fruktansvärt ont men jag lever..! Fast det är precis. Det känns som att någon med kniv sitter i min hals och försöker skava bort något som inte riktigt vill skavas bort. Livet är inte helt lätt alla gånger men för att uppskatta allt skoj måste man kanske ha ont i halsen då och då, för attans vad tråkigt det är att vara sjuk!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Nu skulle jag vilja vara hemma hos mami och pappa!

Sleeping beauty.

Idag stod jobb på schemat, vädret har varit utomordentligt. Det börjar bli varmt igen och idag kunde jackan hänga kvar hemma när vi var ute och lekte. Jag jobbar nu ikväll också, Lola kunde inte sova så vi har lekt kurragömma och sleeping beauty. Hon var prinsessa och jag prins, jag skulle väcka henne med en puss...

Den här familjen är ju som ni vet VÄLDIGT veliga, jag hade inte klarat av att ha det så. Men för tillfället tycks de luta åt Venice beach varpå hon frågade om jag ville flytta med dem och åka hem till Sverige i augusti för att det skulle vara så mycket lättare. "Du är en i familjen och vi skulle så gärna vilja ha med dig för att få lite stöd när vi inte känner någon annan.." Glad blir jag ändå över att ha blivit tillfrågad, de måste ju onekligen trivas med mig. Jag menar man vill ju inte släpa med sig någon man inte gillar.. Fast jag vill faktiskt hem, lite synd för det vore ju tokkul att spendera en sommar i Californien. De skulle bara lära känna området och ha kul hela sommaren. Meeeeeeeeen svensk sommar lockar mest och alla människor i Sverige förstås!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Underbara Vancouver!

Idag har vi, Karin, Rebecka, Klara och jag, lapat sol och ätit sushi i Stanley Park. Dagen avslutades med en dyr men alldeles utsökt glass på stranden vid English bay till solnedgången. En fantastiskt bra söndag!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia






Skidåkning, cykeltur och avsked.

Nu är mamma o pappa på väg mot kända trakter, Sverige. Jag var och lämnade dem på flygplatsen nu ikväll och precis som när jag lämnade av Amanda kände jag mig otroligt ensam där jag stod och vinkade hejdå. Jag börjar bli bra på det här, avsked alltså. Jag gråter en skvätt, tycker lite synd om mig själv (vilket det absolut inte är, jag har ju valt det här alldeles själv), torkar tårarna och säger åt mig själv att rycka upp mig. Nu känns det bättre, jag är ju inte ensam och dessutom kommer jag ju hem snart igen.

Igår var vi uppe i Whistler, vädret kunde knappast varit bättre och att det dessutom var nysnö över hela berget gjorde ju inte saken sämre! Pappa och jag åkte skidor medan mamma gick till ett spa. Riktigt bra skidåkning, puder i mitten av april är minsann inte dåligt! Helt fantastiskt, det har snöat hela 1½ meter den senaste veckan i Whistler och för tillfället har den här säsongen var den 2nd snowiest in history, 14 meter snö har trillat ner under hela säsongen vilket är helt makalöst! Men absolut inget jag klagar på, tvärtom! Skidsäsongen lär ju bli lite längre och lite bättre, jag bara älskart! Att åka skidor är livet.

Idag styrde vi cyklarna mot Stanley Park, en fyra timmar lång cykeltur blev det och min rumpa är öm efter den på tok för hårda sadeln! Men det var fint, solen sken och Vancouver blir inte så mycket vackrare än en dag som denna. Dessa dagar får mig att bara vilja stanna, aldrig åka hem.

Det har varit så kul att visa dem runt här, visa dem mitt liv som faktiskt är här ett tag till. Nu har de koll på vart jag brukar gå och leka med barnen, vart vi badar, vart våra favoritrestauranger ligger, vart jag handlar mina kläder, vart jag har ägnat mina helger, hur mitt rum ser ut och vart jag väntar på bussen.. Jag har haft en TOPPENVECKA och jag är otroligt glad över att de åkte över hela Atlanten för att träffa mig!!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia utan mamma&pappa








Vi lever men har ganska fullt upp.

Här i Vancouver är det full rulle. Bilderna får tala.










Vi har varit uppe på Grouse Mountain, the peak of Vancouver.






Vi har sett vacker natur.


Vi har sett NHL-hockey, Canucks - Avalanche


Vi var stolta svenskar efter att Daniel Sedin satte sitt ANDRA mål.


Pappa och ett Canucksfan.


Vi tog färjan till Vancouver island.


Vi begav oss ut i hopp om att se späckhuggare.


Späckhuggarna var ute på annat men herr grå val sa hej.


Han var lite blyg och vågade inte riktigt komma upp vid båten och hälsa trots allt..




Vi var påpälsade och såg ut som michelingubbar.


Sjölejonen tyckte att det var för kallt i vattnet.






Vi bodde på ett otroligt mysigt hotell.


Vi åkte runt i vår bil för att få se vad öns natur hade att erbjuda...







Ikväll har vi ätit sushi, helt okej tyckte pappa men jag beställde nog sushi för närmare en hel armé. Imorgon ska vi åka upp till Whistler.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia med MAMMA&PAPPA

Nu är dom framme!

Pappa och mamma ligger och sussar i rummet intill, det känns overkligt men himla bra! Nu ska jag mysa en hel vecka med de enligt mig bästaste föräldrarna man kan ha!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Världens längsta LÅNGFREDAG.

Det är Långfredag idag och tusan vad långsamt tiden går. Tiden bara sniglar sig fram och vädret som är blåst och regn, utanför mitt fönster gör inte den här långa fredagen roligare. MEN mina vänner, något som gör det hela mycket lättare är att pappa och mamma landar på YVR om SEX timmar!! Pappa ringde för några timmar sedan från Amsterdam och sa att de skulle boarda så nu sitter de uppe i luften och har det fint hoppas jag.

Inflyttningsfesten igår var skoj, men New Westminister ska man akta sig för. När Josse och jag skulle åka hem lyckades vi missa Skytrainet in till Vancouver med EN minut så vi fick ställa oss tillsammans med några bråkstakar och vänta på en nattbuss. Helt plötsligt blev det slagsmål, bussen kom, Josse och jag blev snabbt insläppta innan busschaffisen smällde igen dörrarna och åkte iväg. HA! Räddaren i nöden, busschaufförerna här är kloka och bra!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Nyklippta toppar.

Idag har jag varit och fräschat till mitt måttligt slitna hår. Jag tyckte att mamma och pappa som inte träffat sin dotter på tre månader skulle slippa kluvna toppar. Nu är jag iallafall fin i håret igen. Jag var lite nervös innan eftersom jag bokade en tid hos en vad jag trodde var elev eftersom det endast skulle kosta mig 47 dollar, snorbilligt! Men det visade sig vara en australiensisk tjej från Brisbane som hade full utbildning på fyra år vilket genast lugnade ner mig. För att få kalla sig frisör här i Canada krävs bara ett års utbildning!

Ikväll ska jag på inflyttningsfest hos två nya zeeländska killar i New Westminister som tydligen är lite av en sämre förort till Vancouver. Där skulle man vara försiktig sa Michele, men var lugna jag har både Beckisen och Josse vid min sida. Två starka, modiga kvinnor i sina bästa dagar.

IMORGON KOMMER PAPPA OCH MAMMA! DAGEN KOMMER FÖRMODLIGEN ATT SNIGLA SIG FRAM TILLS JAG KAN ÅKA TILL FLYGPLATSEN OCH MÖTA UPP DEM...

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

RSS 2.0