Juuuuullov

Jag har jullov och att skriva blogginlägg ser jag som en del av mitt hektiska jobb. Därför ligger den lite nere så att säga. Men den sjunde januari är jag back on track, tillbaka på canadensisk mark och redo för att arbeta. Ses då!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Vinterkyla och julmys.

Jag är hemma och njuter i snorkalla Sverige! Jag dricker julmust, myser med min familj, träffar mina helt underbara vänner och irriterar min syster, men det är väl så det ska vara?!

Imorgon ska jag åka till Göteborg med Linn och Caroline för att träffa en annan underbar vän, Johanna. Nu ska jag sova, jetlag är jobbiga grejer...!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Julklappar och hemfärd.

Ikväll har vi haft en liten julafton, jag och min canadensiska familj, Nana Val samt Jajee. Supermysigt, jag har fått massa fina julklappar. Fantastisk mat har jag ätit också, godaste sedan jag kom hit!! Bra avslut helt enkelt.

Efter tre månader i Vancouver känner jag mig allt annat än vilsen, men jag antar att bloggen får fortsätta att gå under namnet Vilse i Vancouver för hur som helst är jag ju faktiskt lite turist fortfarande. Mina tre månader här har varit helt fantastiska, jag kunde inte haft det bättre. Jag är så oerhört lycklig över att få åka tillbaka efter att ha varit hemma och fyllt på med mer energi för än känner jag mig inte färdig här.

Väskan är förresten packad, helt otroligt! Nu väntar jag bara på att klockan ska slå 07.00 am så att vi kan åka till flygplatsen. Jag ser framemot att få sitta på flygplatsen och invänta boarding, jag riktigt längtar efter atmosfären som finns på flygplatser. Alla är påväg någonstans, jag älskar det! Hoppas att jag hamnar bredvid något trevligt gammalt par som jag kan sitta och småprata med på planet. Hej hopp, efter två byten och 16 timmar befinner jag mig i Sverige, jag längtar!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

BSF och julkola.

Nu har jag suttit och gråtit en skvätt till bonde söker fru, så nedrans bra är det! Stefan och Thilde är så söta att jag gråter och Roger är så pinsam att jag ligger dubblevikt av skratt. Kan inte vänta tills imorgon!

Idag har jag och Lola bakat kola, målat julteckningar och lekt att jag varit en babypanda. Jag har ju nämnt förut att Lola avgudar min lillasyster, kanske för att jag pratar om henne så mycket, hon målade iallafall en julteckning till Lina också i rött eftersom jag berättat för henne att hon har ett rött rum. Så söt är hon! Ikväll har jag varit barnvakt för att Mark och Michele var tvungna att julhandla de sista julklapparna. När jag pussade godnatt sa jag precis som vanligt att jag älskade dem, Sascha sa då fundersamt, älskar du oss mer än din lillasyster? Mja, sa jag, hon är ju min lillasyster, men jag tycker om er otroligt mycket!

Imorgon ska vi fira jul här, äta god mat och mysa. Fattar inte att jag åker på FREDAG!! Känns helt ofattbart, nu SKA jag börja packa!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Ett evigt flängande och mysig fika.

Idag har jag flängt runt överallt känns det som, jag har köpt min sista julklapp. En vinkaraff till Michele och Mark fick det bli, hoppas att det blir bra. Det var sjukt svårt att köpa något till dem, Mark verkar vara ganska kräsen... Jag menar, han har en egen uppfattning om hur saker och ting ska vara, barnen får bara ha träleksaker, plastleksaker existerar inte i det här hushållet. Aja, det var en stilren vinkaraff så det ska nog bli bra!

Tro det eller ej, men jag har hämtat resväskan och ställt den så fint i mitt rum. Nu ska den bara packas också, vilket är mitt största problem. Jag är katastrofalt dålig på att ta mig i kragen och packa, det är likadant varje gång, det går bara inte. Nu är den i mitt rum iallafall, öppnad och gapar efter att bli packad.

Ikväll har jag varit inne i downtown med Rebecka och Karin, först sprang vi runt på H&M tills vi blev utkörda när de stängde klockan nio och sedan tog vi en kvällsfika. Känns alldeles konstigt att jag inte träffar dem på flera veckor. Men nu vill jag inget annat än hem, går bara och väntar på att det ska bli fredag så att jag kan åka till flygplatsen och sätta mig på planet. Att resan tar mig nästan sjutton timmar är ju en annan femma... Det var först i måndags som jag verkligen ville hem, innan har det varit så långt borta men nu när fredagen börjar krypa sig närmre vill jag som sagt bara åka! Det ska dock bli oerhört kul att få komma tillbaka, jag är dårakt inte redo för att lämna Vancouver!!

När jag skulle ta bussen hem gjorde jag en god gärning för en hemlös precis som jag sa till Karin och Rebecka att jag skulle göra innan jul. Han kom och frågade om jag ville ha en använd bussbiljett som han hittat, i gengäld ville han ha 2 dollar och eftersom bussbiljetterna ändå kostar 2,50 och den han hade fortfarande var giltig kunde jag ju lika gärna göra livet lite bättre för honom. Hoppas att han använde pengarna till något vettigt, en hamburgare kanske. Det kändes bra i hjärtat.

Nu ska jag sova, imorgon är det onsdag. En dag närmare fredag samt starten på BSF-maratonet som kommer att äga rum ons-, tors- och fredag. Bonde söker fru alltså, tre dagar i rad, kan inte bli så mycket bättre!!!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Poppa popcorn i en bubbla, poppa popcorn i en bubbla, poppa popcorn, poppa popcorn..............

Ginger snaps och sketcher.

Hallelåja!

Idag har jag som sagt varit ledig, jag har tränat, ätit tonfisk sandwich, kollat igenom mina julklappar och lyssnat på julmusik. Tagit det lugnt helt enkelt efter en hektisk helg.

Julbakat har vi gjort också, Jajee kom över och vi bakade ginger snaps, mycket goda kakor. Efteråt satt jag och visade bilder på Lidköping och våran sommarstuga, de tyckte att Sverige var STUNNING! Kanske kommer de och hälsar på mig en dag. När vi satt där i soffan och tittade på bilderna kom Mark med den brillianta idén att vi ska spela in en film som jag kan ha med mig hem över jul som jag kan visa min familj. Så vi har gjort upp ett manus på SVENSKA med vad som ska sägas, ni lär få ett gott skratt är allt jag kan säga och förvänta er inget seriöst... Imorgon blir det filminspelning här på Langara Ave! Förövrigt tyckte Michele att mamma och pappa ser unga ut, tänkte att det kan vara skönt för er att veta nu när ni sakta men säkert börjar närma er femtio.... Okej, jag vet att det är sex år kvar tills ni fyller 50, men ändå.

Imorgon är jag återigen så gott som ledig, Sascha och Lola ska till tandläkaren på eftermiddagen så Michele sa att jag kunde åka och shoppa, packa eller göra vad jag ville. Packa var det ja, jag är ju alltid ute i sista minuten med den stackars resväskan... Men jag kan verkligen inte packa förrän kvällen eller ännu värre, timmarna, innan avfärd. Jag har försökt, tro mig, men något bara sätter stopp! Tänkte packa på onsdag, på torsdag ska vi fira julafton här så jag får väl försöka vara färdigpackad tills dess. Ingen vill ju packa på julafton menar jag..!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

IKEA, LÄNGE LEVE INGVAR KAMPRAD!



Lediga dagar och mejl.

Michele ringde precis och sa att Fiona skulle ta Lola och Vivvi idag efter skolan eftersom vi gjorde det förra veckan, vilket leder till att jag blev ledig idag. Inte fel alls, ska äta lite frukost och sedan träna tänkte jag. Ute snöar det och det är faktiskt vitt på marken här nu. Läste ett mejl från pappa för en liten stund sedan och han trodde att även lilla Lidköping skulle få snö. Härligt!!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Sankta Lucia, snöfall och ändrade planer.

Det har snöat idag och ett tunttunttunt snötäcke la sig på marken. Till råga på allt är det Lucia idag, kan det bli så mycket bättre? Tveksamt.

Idag talades det om att åka skidor, men vi bestämde oss för att köpa julklappar istället. Ibland måste man ju göra vad som måste göras..! Jag åker ju hem på fredag och fram tills dess är det fullspäckat med andra grejer att jag inte hade hunnit med klapparna. Nu är jag så gott som klar, skönt. Jag vill helst inte yra runt och trängas i affärerna tillsammans med alla andra sista-minuten-shoppare när jag kommer hem..!

Igår klockan tio befann jag mig i north Van hemma hos Karin för att hämta upp henne och Rebecka. Sedan begav vi oss mot Coquitlam, en förort till Vancouver, för att besöka ett groteskt stort Ikea. Vi vandrade nöjda och glada runt i det svenska varuhuset, det känns verkligen som att beträda svensk mark för några timmar, i restaurangen hängde bilder av Skåne och Bohuslän. Knasigt! I foodmarketen fanns det till vår besvikelse ingen julmust och den frysta pepparkaksdegen var slut. Tacka gudarna för att jag är hemma snart och får smaka lite julmust.
Vi hittade dock lite annat smått och gott, eller jag köpte mest lite nödvändiga saker till vårt julfirande som vi ska ha nästa vecka innan jag sticker hemåt. Sill, pepparkakor, glögg, tror inte att de uppskattar sillen, men det är ju iallafall svenskt...

När vi åkte hem var det alldeles underbart ute, highwayen slingrade sig mellan snöklädda berg och hav. Vet inte hur många gånger vi sa till varandra hur fantastiskt vackert det är här! Väl hemma efter att ha handlat ingredienser till eftermiddagens/kvällens bak satte vi igång med lussekatterna. Tusan vad bra de blev, förutom att vissa katter blev kolossalt stora.. Vi bakade även shortbread som en dam vid namn Deborah, hon jobbar på communitycentret, gett oss recept på. De blev aningens hårda eftersom vi hade lite delade meningar om hurvida länge inne i ugnen de skulle vara. Kolan vi kokade ihop blev otroligt bra, vi är som klippta och skurna för att koka kola helt enkelt! Efter all bakning blev vi lite hungriga, eller sugna på riktig mat iallafall för vrålhungrig kan jag ju inte påstå att jag var efter allt bak, ringde vi till åtskilliga ställen för att beställa sushi. Asiaterna här pratar så fort att jag inte riktigt hängde med i svängarna, dialekten är inte heller den lättaste att förstå sig på... Men efter många om och men kom det en kvinna och lämnade en påse med sushi åt oss. Det smakade alla tiders!
Hela kvällen flamsade och tramsade vi att jag fick ont i magen av allt skratt, några klockrena citat kläcktes också som hamnade i citatboken. Vid ett kom jag i säng efter att ha nattat mina vänner i gästrummet.

Imorses gick jag upp halv nio och gräddade våfflor medan jag skypade med mamma och Lina som tittade på något Luciafirande. Härligt att jag också får vara med! Därefter vaknade Karin och Rebecka upp, vi lyssnade på Luciasånger, drack te, mumsade lussekatterna vi bakat, åt scrambled eggs samt våfflorna med maple syrup och blåbär en kanonbra luciafrukost. Efter denna stadiga frukost/lunch tog vi bussen in till downtown där vi spenderade hela dagen, på slutet släpade vi fötterna efter oss och somnade nästan ståendes...

Imorgon tar en ny vecka fart och inte vilken vecka som helst, veckan då jag tar flyget till SVERIGE! Ses snart!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia










Karin och Rebecka.

Jag har haft världens bästa lördag med Karin och Rebecka. Vi har konstaterat, än en gång, att Vancouver är en av de ballaste städerna i hela världen och skulle bli det nya Sydney om alla ungdomar bara vågade göra något annat och upptäcka en annan del av världen. 

Ikeabesök, julbak, sushi, mys samt flams och trams kan sammanfatta dagen. Nu är vi trötta efter allt bak och ligger utspridda i vardagsrummet, kanske borde vi sova snart....

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Fredagsmyyyys och kvällsfika.

Idag är det fredag och fredagsmyyys! Jag älskar fredagar, det är veckans bästa dag, alla gånger!! Speciellt när man har en helg att se framemot lite extra, det har jag. Det har snöat här idag också, inte mycket men lite snöflingor har dalat ner från himlen iallafall!! Ikväll ska jag till north van och kvällsfika med Karin och Rebecka. Imorgonbitti bär det av till Ikea, ett större än förra gången eftersom det ryktas att det finns julmust, där vi ska köpa fryst pepparkaksdeg, julskum och givetvis julmust. Därefter ska det köpas lite julklappar och sedan går bilen hem till mig, då ska det julbakas och julmysas. Jag valde att stanna hemma från Whistler eftersom jag inte hinner träffa tjejerna nästa vecka innan jag åker så vi är ensamma hemma. De stannar här hela natten lång och på söndagmorgon ska vi åka till Cypress för lite skidåkning. Topnotch, fem av fem toasters!

Idag har det inte sket särskilt mycket, jag plockade upp Lola i skolan, vi åkte och gjorde några ärenden som jag inte hann med igår i och med att duschen gick sönder.... Åkte hem och åt lunch, lekte kittelmonster och målade julteckningar.

Igår pratade jag med min familj för första gången skype till skype så att säga. Jag fick se dem vilket var helt underbart efter snart tre månader! Lina visade mig runt i huset, jag måste ju se att allt är som det ska. Mitt rum såg ut som vanligt förutom att det stod en blå vattenkanna på skrivbordet. Skönt att någon sköter om min växt som jag tydligen har, Lina sover i min säng ibland också, bra att den också blir ompysslad. Idag om en vecka sitter jag på planet och landar i Frankfurt om 2 ½ timma. Snacka om härligt!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Lina tog kort på mig när vi skypade, såhär såg jag alltså ut när min familj fick se mig för första gången på tre månader samt när jag irrade omkring i handduk inför städerskan. Stackars människa...!


Trasiga duschar och läskiga biobesök.

Puh, jag skrev i förra inlägget "tummen upp för att jag slipper städa min toalett den här veckan!". Jag har fått igen för det och inte lite heller. När jag skrivit inlägget skulle jag gå och duscha, skruvade igång duschen samtidigt som hela "handtaget" följde med och lossnade från väggen vilket ledde till att vattnet ordagrant FORSADE ut från väggen. Där stod jag spritt språngande naken, eller ja handduk hade jag ju faktiskt, med ett duschhandtag i handen och bajsfärgad ansiktsmask i fejjan. Jag försökte febrilt trycka tillbaka duschmojjängen utan resultat, jag blev tvungen att återigen springa upp till städerskan med ansiktsmasken och fråga om hon visste hur man stängde av vattnet, det gjorde hon givetvis inte. Jag ringde Michele och frågade vad jag skulle ta mig till, hon visste konstigt nog inte var mainwatergrejen var........ Hon fick ringa efter en rörmokare som kom efter många om och men. Det tog säkert en halvtimma innan han lyckades stänga av vattnet...

Jag hämtade Sascha i skolan för att åka på tennislektion. Det var avlsutning idag, christmasparty och alla barnen hade tagit med sig kakor och godis. Trevligttrevligt! När vi kom hem efter två timmar var den stackars rörmokaren fortfarande kvar. Numera läcker min toalett, det är ett stort håll i väggen efter att rörmokaren, som förövrigt hette Dennis och var från Ryssland, har sågat för att komma åt ledningarna och jag kan inte längre använda handfatet då det hade läckt genom väggen in till gästrummet... Gud straffade mig direkt!

Ikväll har jag införskaffat mig nya skor och varit på bio, A Christmas Carol. Det var banne mekk den läskigaste barnfilmen jag någonsin sett, de där 3D-glasögonen gjorde den ju inte mindre läskig!  Den var så läskig att jag var tvungen att springa hem från busshållsplatsen..! Imorgon är det fredag och helg!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Hejhopp vattenfors!


Städpatrullen och a christmas carol.

Halloj!

För tillfället sitter jag på mitt rum efter ett träningspass med en choklad, eller bajsfärgad som Lola sa, ansiktsmask. Glömde av att jag hade smetat in hela ansiktet med den bruna masken och sprang upp för att hämta ett glas apelsinjuice. Städerskan är här idag, vilket jag inte heller hade en tanke på men hon fick sig ett gott skratt. Jag fattade inte riktigt först vad hon flabbade åt, men kom sedan på att jag såg ut som ett monster och bröt ut i skratt....

Idag är jag så gott som ledig. Jag ska bara skjutsa Lola till tennisklubben halv fyra där vi ska äta kvällsmat. Efter middagen ska jag bege mig in till stan för att se A Christmas carol med Karin och Rebecka. Mysigtmysigt!

Tummen upp för att jag slipper städa mi toalett den här veckan och tummen ner för mina mardrömmar jag haft inatt om stället jag besökte igår kväll. Den lättklädda cabaret ni vet, usch!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Julcabaret och Rudolph the rednosed reindeer.

Vilken kväll, holymoly!! Idag när jag hämtade Lola i skolan frågade den amerikanska tjejen, Melissa, som jag åkte skridskor med för några veckor sedan om jag ville följa med på julcabaret tillsammans med henne och hennes kompis som läst om det någonstans. Visst sa jag, julmusik och dans kan ju vara trevligt såhär i juletider. Vi kom dit, satte och och beställde lite mat. Showen började och hujedamej, det var lättklädda flickor må jag säga. Inte riktigt den typen av show som jag, vi, tänkt oss..!! Jag tappade matlusten, jag var inte så sugen på mat när aktörerna sprang runt i bara bh, trosor och stövlar. Jag tittade istället hela tiden på klockan, när var det slut egentligen? Tiden gick snigelsakta, efter en och en halv timma var det äntligen slut och jag fick åka hem. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men vi hade iallafall tur med vädret ;)

Annars har jag arbetat lite idag, Lola ville leka att jag var en babyreindeer som hette Rudolph. Sagt och gjort, Sofia, eller Rudolph rättare sagt, går med på det mesta..! Vad gör man inte för de små barnen..........

När jag kom hem förut och in på mitt rum fick jag syn på lite julpynt, Michele hade pyntat några grenar så nu är mitt rum riktigt julmysigt! I det här huset förekommer det inte så mycket julpynt. Inte en endaste liten tomte finns det, vi har julgranen, några silvriga stjärnor och julstrumporna över öppna spisen. Stilrent är nyckelordet i det här hudhållet. Jag gjorde dock några apelsiner med nejlikor i som vi hängde upp i köksfönstret, superb blev det! Nu ska jag kika på bonde söker fru, spännandespännande!!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Mitt rum är iallafall lite julmysigt, en liten julgran har jag till och med fått :)




Julklappar och trötta ben.

Jag är trött. Jag är trött i mina stackars, hm, ben som har fått sig ett fruktansvärt träningspass ikväll. Jag ska nog sova, när jag har skrivit klart det här alltså. Jag kan ju inte gå och lägga mig utan att skriva det dagliga blogginlägget. Att skriva ett inlägg varje kväll har blivit som ett beroende, jag kan liksom inte lägga huvudet på kudden och komma till ro om jag inte skrivit något. Jag borde nog vänja mig av vid det, det kan väl inte vara bra att lägga till med sådana ovanor? Det kanske slutar med att jag hamnar hos mamma på vuxenpsyk och det vill jag ju helst inte....!

I eftermiddag har jag som sagt handlat julklappar. Jag är nöjd med mina inköp, men får söka vidare då jag inte riktigt hittade det jag ville ha till de två blonda små pojkarna. Annars är jag nästan klar, min resväska kommer att vara fylld med julklappar. Jag började slå in en klapp, men kom sedan på att det kanske inte var så smart. Det får vänta tills jag kommer hem......

Imorgon är det bonde söker fru, det kan inte vara många avsnitt kvar nu. Hur tusan ska jag klara mig nästa år utan Roger? Aja, det får bli ett senare problem. Nu ska jag sova!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Hårda puckar och stora solar.

Mitt liv är hårt, jag har det inte lätt. Efter en och en halv timmas jobb är min arbetsdag slut, helt galet! Nu ska jag ut i solen och leta julklappar. Ikväll kanske det blir bio med Karin, vi får se.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Santa Claus och julstrumpor.

Jag har träffat jultomten idag! Det ni, han var på besök ända från nordpolen, inte illa. Hoppas att han observerat vilken snäll och duktig flicka jag har varit i år...!

Idag har jag varit hurtig, minst sagt. Jag och Rebecka startade dagen med en gång/löparrunda längs stranden i solskenet och avslutade med ett pass i gymmet. Puh, jag är trött i mina redan trötta ben sedan all skidåkning i helgen. Hoppas att jag har träningsvärk imorgon!

Lola och Vivvi hade balettuppvisning idag eftersom det var sista gången innan jullovet. De var helt oemotståndligt söta i sina balettklänningar! Rebecka var med också för att hon flyttar till sin nya familj imorgon i north van och hade semester idag haha. Efter dansen gick vi för att träffa tomten och det var minst sagt uppskattat. Han läste saga och sjöng frozty the snowman, rudolph. Supermysigt, fick mig att känna av julen lite. Det är så svårt att få julkänslor här, vet inte riktigt varför. Men det är så grönt överallt, tack gode gud för att det är kallt iallafall. För kallt är det vill jag lova, snorkallt! Jag gillar det, vinterkyla och solsken är det bästa som finns!!

Idag har vi också inhandlat julgranen, största granen försäljaren hade skulle vi ha. Fin var den iallafall och imorgon ska den pyntas. Julstrumporna har hängts upp ovanför den öppna spisen, jag fick också en. Imorgon ska jag inhandla några julklappar. Vet inte vad jag ska köpa till familjemedlemmarna här........ Vi ska ha julafton på måndag och torsdag här eftersom jag åker hem nästa fredag. Helt unbelievable att jag kommer hem till Sverige nästa lördag. Känns som att jag inte gått på svensk mark på år och dar samtidigt som det känns som att tiden bara rusat iväg!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Sea-to-sky highway och fantastisk skidåkning.

Nu har jag packat upp alla mina pryttlar efter två helt underbara dagar i Whistler. Jag är trött och lycklig, fylld med massa ny energi. Jag har åkt galet bra skidåkning idag!

Ska berätta från början om vår lilla resa. Eftersom Mark är i LA och jobbar följde Jajee med i hans ställe. Vi började färden på lördagmorgon, solen strålade och inte ett moln syntes på den klarblå himlen. Highwayen upp till Whistler kallas "Sea-to-sky-highway! och var otroligt vacker. Kan inte beskriva med ord hur fint det var med havet som övergick till berg och snöklädda toppar, det måste helt klart upplevas innan man dör! Efter en spectacular bilfärd var vi äntligen framme i Whistler. För att beskriva Whistler kan jag säga att det kändes som en alpby i mordenare tappning. Oerhört mysigt! Bergstopparna liknade Österrikes något, Italiens bergstoppar tar dock fortfarande priset då jag tycker att de har oerhört vackra bergstoppar.

Vädret har varit STUNNINGSTUNNINGSTUNNING! Jag kunde inte fått en bättre första-gången-i-Whistler-upplevelse, kanske kunde varit några grader varmare. Det var nästan 20 minusgrader högst upp på berget, på med en extra fleecetröja och ett par extra underställsbyxor så var man fit for fight. Skidsystemet var stort, och jag har givetvis inte tagit mig igenom hela. Jag har ju dock några månader på mig... Skidåkningen var fantastiskt bra och mina skidor gick bättre än vad de har gjort på riktigt länge vilket gjorde Sofia minst sagt lycklig! Jag har varit helt salig hela dagen. Idag åkte jag bara med Michele, Jajee mådde inte så bra och Sascha och Lola var i skidskola, det var mysigt. Hon frös dock med någon timma kvar så jag fick klara mig själv en stund, men det gick bra.

Jag, Lola och Michele delade säng inatt. Lola klängde på mig hela natten, hon skulle hålla min hand och gosa, kanske inte så mysigt när man är trött och vill sova. Men det var glömt och förlåtet när hon väckte mig med en klapp på kinden och sa "Sofia, i love you!". Visst är hon världens sötaste treåring?!

När vi åkte hem såg vi solen gå ner över bergen och havet, fint avslut på en topnotchhelg! I veckan ska vi köpa julgran, baka julgodis och jag ska kanske se A christmas carol med mina kära vänner, bio alltså. Till helgen blir det skidåkning igen, i Whistler eller på Cypress. Kan förövrigt inte fatta att jag åker hem nästa fredag, det är helt ofattbart att mamma, pappa och Lina står och väntar på mig på Landvetter i SVERIGE nästa lördag. Det har gått så oerhört fort! Men tusan vad roligt jag har haft och än är ju inte äventyret slut som tur är.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia







Whistler och skidåkning.

Nu pyser jag iväg till Whistler för att åka skidor, det ska bli superskoj! Mamma och pappa, http://www.fairmont.com/whistler/ där ska jag bo inatt, bara så att ni vet. haha Det ska nog inte gå någon nöd på mig inte...!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

 

Sushi och paj med vaniljglass.

Fredag är veckans absolut bästa dag, helgen tar fart och "arbetsveckan", om jag nu kan kalla det så, är slut. Veckorna går i en rasande fart, jag är inne på min elfte vecka här. Har det inte gått lite väl fort?! Att jag har varit hemifrån i elva veckor känns förövrigt heltokigt! Elva veckor utan familjen, vänner och alla andra man träffar nästan varje dag. Jag trodde att jag skulle ha mera hemlängtan än vad jag haft, visst saknar jag er jämt men det är ingen jobbig hemlängtan som får mig att vilja gråta och kasta mig hem till Sverige på första bästa flyg. Jag trivs här helt enkelt och skönt är väl det för att sådan typ av hemlängtan är extremt jobbig. Kommer ihåg i början när jag grät och bara ville hem och krama mamma och pappa. Den känslan är fruktansvärd, känslan av att veta att de är så långt borta och hur mycket jag än gråter och hulkar kommer inte pappa komma och trösta mig. Tack och lov för att min familj här är helt underbar och för att jag hittat vänner här också...!

Imorses innan jag startade min arbetsdag pratade jag med Amanda och Caroline. Bättre start på dagen kan man knappast få! Lola och jag åkte först för att köpa impregneringsspray till min jacka, tjejer är så mycket lättare att ha med i affärer, hade det varit Sascha hade han sprungit ner ställningar och flängt runt som en galning i hela affären. Vi åkte hem och åt köttbullar för att sedan åka till Hastings mill och leka lite innan det var dags att hämta upp Sascha i skolan. Bra dag, bra avslut på veckan.

Ikväll har jag och Rebecka varit och tränat på gymmet, sprungit på det där nedrans rullbandet och pratat med en trevlig dam. Alla är så fruktansvärt vältränade, smala och smärta här. Nästan lite jobbigt.. Jag har seriöst inte sett en enda överviktig människa här, inte en enda!! Efteråt tyckte Michele att Rebecka skulle stanna på sushi så det blev sushikväll och paj med vaniljglass efteråt. Sedan satt vi och pratade i flera timmar tills Michele tackade för sig och Rebecka kilade hem.

Nu ska jag bara slänga ner lite nödvändiga prylar inför helgen innan jag går och lägger mig. Pjäxorna är framplockade, skidorna ligger redo i fodralet och understället är nedpackat i väskan. Whistler, jag är redo!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


West point grey community centre där vi tränar.

Stanley Park och julmys.

Idag har jag som sagt varit så gott som ledig, härligthärligt! Det har dessutom varit min lyckodag, jag har lyckats lägga vantarna på tre nya OS-mynt till min samling. Jag fick dock två women's hockey men jag och Karin kom fram till att jag kunde spara båda och byta med henne om hon fick två av något.. Det tredje myntet var en rullstolsåkande curlingspelare som jag fick när jag bönade och bad om att få mynt tillbaka istället för lappar när vi köpte varm choklad. Ja, jag och Karin är tokiga och gör så gott som allt för att komma över de där stackars mynten.

Jag har letat ruint efter lite julklappar idag, inte det lättaste men jag har knåpat ihop den klockrenaste presenten någonsin till en av mina vänner. Helt galet nöjd är jag!! Inhandlade även två andra klappar, kanske inte lika klockisrenis som Lina Sundberg skulle säga men ack så fina.

Ikväll har jag, Karin och Rebecka varit på Bright nights i Stanley Park. Det var lampor överallt, supermysigt!! Vi åkte ett litet minitåg runt i parken, det var vi och alla barnfamiljer, vi kände oss hemma. Man kunde titta på lite djur också, kaniner, getter, lamor, kossor och gud vet vad, det ingick liksom i tågbiljetten så det var vi ju tvungna att göra också. Tillsist köpte vi varm choklad och en pepparkaka, som förövrigt inte gick att jämföra med de svenska, som vi gick loss på i kylan, efter ett tag kom det två tvättbjörnar som verkade sugna på pepparkakan så vi fick kasta oss därifrån.

På lördag åker jag till Whistler, wohoo! Det har jag sett framemot ända sedan jag bestämde mig för att åka till Canada så jag har väntat ett tag, sedan den 21 juli för att vara exakt. Det ska bli riktigt skoj, det ryktas om att vädret ska bli lika strålande som det har varit de senaste dagarna också. Det skulle ju vara fantastiskt, vägen dit upp ska tydligen vara något utöver det vanliga. Mamma, du kan läsa om den i min "Thousand places to see before you die"-bok tror jag, har för mig att jag läste om den där! Det blir nog en kanonhelg med förhoppningsvis massa bra skidåkning!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia






Santa och raisin bran.

Nu sitter jag i köket och slevar i mig flingor, raisin bran. Tur att de har ett stort utbud av flingor i det här huset eftersom det är det enda som erbjuds till frukost, annars hade jag nog tröttnat.... Lyssnar på julmusik gör jag också, "Jag såg mamma kyssa tomten" spelades precis, fast på engelska. Den svenska versionen låter mycket bättre, orden ligger bättre i munnen liksom.

Idag är jag så gott som ledig, ska bara hämta Lola efter gymnastics klockan tre och skjutsa henne vidare till Hastings Mill där vi ska möta upp Michele. Ikväll ska jag till Stanley Park och mysa på ett ställe där de satt upp en massa ljus i träden, precis som på Liseberg, http://vancouver.ca/PARKS/events/brightnights/index.htm.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Svenska köttbullar och OS-mynt.

Hej mina damer och herrar!

Vädret i Vancouver är för tillfället helt underbart, det känns som riktigt alpväder, kyla och en himla massa solsken. Men det är vi värda efter alla veckor fyllda med regn tycker jag. När jag satt och åt frukost imorses satt jag bara och tittade ut över havet och bergen, så oerhört vackert. Samtidigt checkade jag min e-mail-inkorg, min kära far hade skickat ett mejl som fick mig att gråta en skvätt, känns skönt att ha världens bästa mamma och pappa som väntar på mig därhemma!! Havet låg som en spegel och solen sken på bergstopparna. Ni måste komma hit och uppleva Vancouver, ni lär inte bli besvikna!!

Jag cyklade och hämtade Lola idag också, efter skolan mötte vi upp Fiona och Vivvi i Kits park, åt lunch, gungade, åkte rutschkana och lekte thing-finders på stranden. När vi kom hem började jag laga middag, jag lovade Sascha att göra köttbullar i måndags så jag tog mig kragen och ställde till med svensk middag idag. Inte helt fel, det smakade bra, oerhört bra!

Efter köttbullemiddagen letade vi fram lite julpynt och familjens stockings, julstrumpor alltså som skall sättas upp ovanför braskaminen. Jag fick också en strumpa, trots att jag inte är här på julafton. Tomten kanske kan komma någon dag tidigare.............. haha

Nu lyssnar jag på julmusik och ska snart pallra mig iväg till Alma st. och yoga en timma. Efter det tänkte jag NJUTA av kvällens Bonde söker fru. Nätt och jämt att jag kan hålla mig, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.. Karin skickade precis ett sms som sa att hon någon minut innan lagt tassarna på OS-myntet a la figureskating. Tusan, jag har minsann inte fått något tillskott till min samling på nio dagar! Wellwell, vi har 71 dagar på oss och då ska vi ha hela samlingen.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Kit's beach.


Löparband och problemlösning.

Nu sitter, eller snarare halvligger, jag i sängen efter en dusch. Jag och Rebecka har varit på gymmet, sprungit på löpbandet, rott några kilometer och cyklat lite. När jag kom hem skalade jag åt jag en morot, en banan, en clementin och drack ett glas juice. Tusan vad gott!

Kvällen har jag spenderat tillsammans med Rebecka för att försöka lösa hennes problem. Det har kontaktats familjer osv. Jag kom på att jag har träffat en svensk tjej som jobbar här och bor i lägenhet, jag kontaktade henne och det visade sig att hon åker hem första januari och behöver någon som kan ta över hennes plats då. Så får Rebecka ett annat jobb kanskekanske det kan lösa sig. Tänka sig vad bra det kan vara med kontakter! Vi fortsätter att kämpa på...! Problem är till för att lösas punkt.

Min dag har annars varit helt förvånansvärt bra. Jag tog Marks cykel för att hämta upp Lola i skolan kvart i tolv. Med mig hade jag lunch och snacks, vi cyklade till Kit's park och lekte i det helt underbara vädret, solsken och kyla. Jag älskar det! Efter några timmar cyklade vi hem och min arbetsdag var så gott som över. Helt okej arbetsdag om ni frågar mig. Pappa sitter säkert och skrattar lite för sig själv, han tycker att mitt jobb är semester... Vilket jag kanske kan hålla med om, men jag har stunder då jag tycker att barn är helt fruktansvärda och då är det minsann ingen semester höhö.

Imorgon åker Mark till L.A för att jobba och kommer hem den 12 december så nu blir vi ensamma ett tag. Det värsta är att Sascha blir helt förkrossad när han åker, jag har aldrig sett ett barn på fem år bli så hysteriskt ledsen över att pappa åker bort. Det är riktigt hjärtskärande, även om han bara ska bort en natt skriker han och gråter så att man får ont i hjärtat.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Lidköping kan slänga sig i väggen, Vancouver vinner med hästlängder.


Kan man hitta en bättre placerad gunga?




Min sockertopp, världens sötaste unge!


Chokladkalender och kläckta ägg.

Idag är det första december, jag har öppnat min chokladkalender som min kära familj skickat och jag har precis vräkt i mig en macka med ägg på. De har ju inte pålägg på det här stället så man får ju göra sitt egna. Jag kokade vatten och kläckte ett ägg i, supergott!

Just nu är jag lite sorgsen, Lina sa precis att hon öppnat det första paketet i paketkalendern som tomten satt upp idag eftersom det är första december... Här sitter jag och har minsann inte fått något paket, de verkar inte ha riktigt samma tradition i den här familjen! Jag får väl försöka klara mig ändå och glädjas åt min syster istället.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Dönickar och chai latte.

Nu har jag precis avslutat ett samtal med banken, kom på att jag kunde ringa ikväll så slapp jag att gå upp så brutalt tidigt imorgon. Jag skulle ha ett utdrag i brevlådan redan imorgon, onsdag alltså.

Jag har som sagt varit inne i downtown ikväll och druckit chaite, familjen Rebecka har hamnat i verkar inte ha något vettigt innanför pannbenet. När hon sa till dem att hon verkligen inte ville sitta ensam på julafton sa mamman att - nej, men du behöver inte vara orolig, det här området är såååå säkert. Som om det var det hon syftade på... Mark och Michele sa att hon fick vara här över jul om hon ville, mer än gärna. Men vi ska försöka hitta en annan familj. Vi letar som tokar, problem är till för att lösas så det här ska förhoppningsvis gå vägen! Tycker bara så fruktansvärt synd om henne, jag vet själv hur sårbar man är de första veckorna, allt är nytt, man känner ingen, iallafall gjorde inte jag det och man längtar efter mamma och pappa. Jag grät både en och två gånger trots att jag hade kommit till en helt fantastisk familj........!

Nu måste jag verkligen sova, klockan är snart tolv. Jag är förresten inte sådär morgonpigg längre som jag var de första veckorna... Sova var det ja.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Underbart väder och bankutdrag.

Vädret idag har varit helt underbart och det ryktas att det ska fortsätta i samma anda resten av veckan. Det är vi värda efter allt regn som fallit de senaste veckorna!

Idag har jag tagit hand om två små flickor, skjutsat dem till baletten, hämtat Sascha i skolan och lagat kvällsmat. Alldeles strax ska jag åka in till stan för att möta upp Karin och Rebecka. Rebecka har lite problem, hennes familj ska åka bort över jul och tänker lämna henne ensam i det stora huset i två veckor, PÅ JULAFTON! Så vi ska lösa det här, leta efter en annan familj. Vi ska inte ut och leta efter en familj på stan, vi har rekat lite och ska prata ihop oss..

Imorgonbitti är väckarklockan ställd på 05.00, jag måste upp och ringa till banken i Sverige för att få ett bankutdrag som jag måste ha till arbetstillståndet jag tänkte skaffa mig...

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

RSS 2.0