THE PHOTO!

Här är bilden jag pratade om några inlägg nedanför, lite suddig men SÅ BALL!


Den bästa av mödrar!

Det har ju varit mors dag i Sverige idag, fick inte fatt i världens bästa mamma innan jag åkte till Steveston imorses, men du vet att jag älskar dig och att du i mina ögon är den bästa mamman i hela världen!


We did see them, THE KILLERWALES!

Hej på er!

Jag har varit speedad hela dagen! Jag har sett SPÄCKHUGGARE!! Det var så häftigt, fick nästan nypa mig i armen, det kändes som att jag bara drömde. Riktigt häftigt, men det ballaste var nog när en av dem hoppade MOT båten!! Han kom och bara flög emot oss, ingen var beredd med kameran förutom Karin som lyckades få en halvsuddig bild. Ska be henne skicka den. Sammanlagt såg vi 13 stycken, nu har jag en sak mindre att uppfylla från min att-göra-innan-jag-dör-lista. Det vore ju fränt att simma med späckhuggare som man kan göra i Norge, späckhuggarna här är ju farliga men de i Norge ska tydligen bara äta småfisk.. Guiden berättade att dessa äter till och med vithaj! De som ser så snälla ut...

Jag har haft en makalöst bra helg helt enkelt, kan inte fatta att jag bara har två helger kvar...! Det känns både bra och dåligt men för tillfället känns det mest dåligt. Jag kommer att sakna det OTROLIGT mycket!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia






Sex and the city.

Karin och jag har sett Sex and the city ikväll, så fantastiskt bra var den! Riktig feel-good-movie! Helt klart sevärd, har ni tänkt se den, DO IT! Har ni inte tänkt se den, gör det ändå! Innan filmen avnjöt vi sushi och edamamebönor, mumma! Sedan satt vi och slöade i två och en halvtimma innan filmen började, vi orkade inte riktigt göra något annat.

Nu ska jag äntligen få sova, är helt makalöst trött och imorgonbitti vankas det whalewatching i Tsawwassen och då vill man ju vara alert!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Fyra bugg och en coca cola.

Det blev inget bad för mig och Lola igår, istället var vi ute och plockade blommor. Nu står det en fin liten bukett brevid kortet på min lilla farfar som sitter brevid datorn på skrivbordet och vakar över mig.

Kvällen/natten blev enastående, bästa utekvällen på RIKTIGT länge! Så himla roligt var det! Först ut var The Cambie, en bar med härliga människor och mycket överkomliga priser. En jug öl kostar 70 kronor, och räcker till fyra stora glas! Mamma&pappa ni kan vara lugna, vi delar ;) Efter några timmar där gick vi vidare till Lamplighter, där vi dansade tills vi blev alldeles trötta och längtade efter att få komma hem till våra sängar. Beckisen och jag var bara TVUNGNA att ha en falafel innan vi åkte hem så vi sprang till Granville och köpte oss varsin. Sedan skiljdes vi åt, jag tog nattbussen hem till mig och de åkte hem till sig. Karin fick mitt nummer till mamma&pappa ifall jag skulle komma bort på vägen hem, kanske inte det optimala eftersom de befinner sig på andra sidan atlanten.. haha! Halv fyra satte jag nyckeln i låset och klev innanför dörren, en mycket lyckad kväll helt enkelt!!

Det konstiga är att alltid när jag går och lägger mig sent vaknar jag så fruktansvärt tidigt! Klockan åtta var jag klarvaken och kunde absolut inte somna om.. Nu ska jag ge mig in till stan, Karin och jag ska äta sushi och se Sex and the city. Det regnar idag MEN imorgon ska vi på whalewatching, skam den som ger sig. Jag SKA se en späckhuggare!!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


En man målade av Karin och Rebecka igår, gräsligt var det och han undrade vad de var villiga att betala för den...

Avskedspartaj.

Hej hopp!

Det är fredag idag, IGEN! Jag tycker att det är känns som att det  blir fredag hela tiden. Veckorna går så fort och plötsligt är det fredag igen. Igårkväll samlades vi några stycken vid Kit's beach, tanken var att spela brännboll men vi blev bara sex vilket resulterade i inte tillräckligt många för två lag.. Vi får försöka nästa vecka igen. Istället spelade vi lite volleyboll, kastade frisbee och pratade.

Idag är det mulet, jag började dagen med joggingrundan längs stranden och avslutade med fem intervaller uppför mördarbacken så nu är mina ben bra möra. Det känns dock BRA! Lola tyckte att vi skulle åka och bada idag igen, vi får se.. Är det regnigt kanske damen får sin vilja igenom.

Ikväll ska vi ha lite avskedsbarty av Deborah, en tysk au pair som åker hem i helgen. Det bär av till Cambie och Lamplighter, det blir nog en toppenkväll precis som det brukar bli! Det känns så konstigt att man måste börja säga hejdå, säga hejdå och inte veta om man kommer att träffas igen.. Förra veckan åkte hockeyfinnarna hem eftersom Canucks förlorade mot Chicago i sista play-off matchen. Men jag antar att de vänner man skaffat sig som man verkligen tycker om kommer man att stöta på igen, utan tvekan!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Det regnar här i Vancouver idag.

Ja, det gör det sannerligen! Det har verkligen regnat hela dagen, trots att jag bad vädergudarna om sol.. Men efter regn kommer solsken, eller?!

Lola och jag har varit och badat på aquatiq centre i downtown, vi hade roligt. Vi hade faktiskt riktigt roligt, det är fantastiskt mysigt att spendera tid med henne när hon är på gott humör vilket hon är för det mesta. Fyra, ja fyra, gånger blev jag tillfrågad hur gammal min lilla dotter var, hon är ju såååå duktig på att simma.. Jotack, men hon är inte MIN! Sista gången orkade jag inte ens säga att hon inte var mitt kött och blod, det fick jag minsann sota för. Kvinnan började fråga allt mellan himmel och jord som rörde "min lilla dotter", allt från vart jag hon tog sina simlektioner till vart jag hade köpt hennes supersöta uggboots.. Jag kunde ju gärna inte säga helt plötsligt att nej, det är nog inte min dotter ändå så jag fick lov att spela med.

Nej ni, nu ska jag masa mig iväg och träna. Här kan jag ju inte sitta, när det regnar och allt, utut!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Mina ben är skidsugna.

Oh Canada!

Glömde berätta vad jag drömde om inatt, det var minst sagt knasigt! Karin, Becka och jag har övat in Canadas nationalsång, vi tyckte att det var lite våran plikt att kunna den när vi lämnade Canada efter att ha spenderat nio månader här. Jag drömde att jag stod på torget i Lidköping och fullkomligt VRÅLADE "Oh Canada, our home and native land. True patriot love in all thy sons command. With glowing hearts we see thee rise...." Visst, den är fin men skulle jag stå på torget och skrika för full hals tror jag nog att någon skulle kalla på polisen...

Här är den iallafall, Canadas nationalsång, ---> http://www.youtube.com/watch?v=pkSZFx1_Qxw&feature=related

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

When you think about canadians...

Det har varit ganska grått här idag, regnigt och grått. Jag föredrar sol, jag föredrar mina shorts.. På radion sa de att det var STUNNING WEATHER i hela Canada, 32 grader i Montreal&Ottawa men de måste missat att kolla forecasten för Vancouver för här är vädret minsann inte stunning..! Solen sägs komma tillbaka på torsdag, vi får helt enkelt hålla alla våra tummar!

Kolla in den här ---> http://www.youtube.com/watch?v=5aQkrV3ppAw Jag blir fruktansvärt patriotisk trots att jag inte är canadensare haha!

Ikväll ska jag äta edamamebönor med Karin och Beckisen, på lördag åker Rebecka nämligen till Mexico i tio dagar och sedan är det tid att åka hemåt... Tur att hon bor i Skara så att jag kan träffa henne heeeeela sommaren! Sedan får vi ta några turer till Karin i Linkan, som jag fått lära mig att det kallas, LiNköping alltså. Det kommer att bli en bra sommar, jag bara vet det!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Hockeyhockeyhockey!

Idag har jag spelat hockey verkligen heeeeela dagen! Det är Victoria day idag, en röd dag så barnen har varit lediga från skolan. Sascha fick hockeyklubbor och ett nät igår när han fyllde år och det enda han tjatar om är HOCKEY! På kvällskvisten var vi hemma hos Hayden, grannen, och spelade. Jag fick äran att vara goalie..

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Min hjärna bubblar över.

Nu är ännu en helg över, jag har bara tre helger kvar. TRE YNKA HELGER! Det får mig nästan att börja gråta. Det har varit en bra helg. Denna söndag startade med barnkalas, klockan tio ramlade de första barnen in och klockan ett gick den sista gästen. Övervägande gäster var pojkar och tillskillnad från Lolas barnkalas var det här LIVAT!

Efter kalaset mötte jag upp med Stefanie, en tjej från Österrike, vi tog bussen till Science world därefter åt vi glass i utkanten av chinatown. Mycket trevligt! När jag kom hem var det återigen dags för födelsedagsfirande, familjemiddag. Det serverades givetvis shrimp parmesan, det här hushållets festmåltid. Alltid lika gott!!

Hm, vad ska jag göra det här tre sista veckorna i Vancouver nu då? Jag tänkte försöka ta mig till Seattle nästnästa helg, meningen var ju att jag skulle åkt dit förra helgen men ibland blir det inte riktigt allt som planerat, istället satt jag på ett flyg hem mot Sverige. Annars har jag bara tänkt vara och göra alla vardagliga saker som jag kommer att sakna när jag kommer hem, vandra Robsonstreet, vänta på buss nummer 4, se solnedgången över English bay, äta edamamebönor med Karin och Beckisen, köra hem Sascha och Lola från skolan samtidigt som vi lyssnar på Jay Z så att högtalarna i bilen vibrerar, dricka passion-te på Starbucks, gå på stan en söndag utan att det är DÖTT, äta bagel med cremecheese på Tim Hortons, ta Seabusen över till north Van, ta en joggingtur längs stranden, fascineras över hur otroligt vackert det är här.......... Jag skulle kunna skriva upp hundramiljoner saker därtill. Tusan vad jag kommer att sakna Vancouver.

Michele och jag pratade om att jag snart skulle åka hem idag, för att inte komma tillbaka igen som jag gjort de senaste två gångerna. Komma tillbaka kommer jag ju givetvis att göra men aldrig på samma sätt, aldrig er som deras au pair. De vill att jag ska stanna, hon visste inte riktigt vart ifrån hon ville att nästa au pair skulle komma. Att ta en från Sverige vore inte rättvist menade hon på för hon skulle bara jämföras med mig... Jag är deras första au pair och de är onekligen överförtjusta, men de har ju aldrig haft någon annan så de kanske upptäcker när den ny äntrar familjen att jag inte var så fantastisk när det väl kom till kritan... Haha!
Hon tyckte definitivt at jag skulle åka till Whistler nästa år, det tycker jag också! Jag får beslutsångest, varför finns det så satans mycket man vill se och göra? När ska jag ha tid till att plugga egentligen? ALDRIG! Jag har funderat över en sak, mayaindianerna påstår ju att jorden kommer att gå under den 24 december 2012. De har haft rätt vid flera andra tillfällen så jag kan inte bestämma mig för om det är värt att börja plugga. Jag menar stämmer detta vill jag ju inte spendera mina sista år i en skolbänk när jag dessutom inte ens vet vad jag vill plugga. Mina sista år vill jag ju spendera på något jag verkligen älskar, att se nya delar av världen. Hur tycker ni att jag ska göra egentligen???

Långt och luddigt inlägg, men jag funderar över så mycket att min hjärna nästan bubblar över.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Underbara VANCOUVER!

Jag kommer att sakna att inte kunna träffa dessa flickor en helt vanlig onsdagkväll....


Jag vill ha solsolsol!

Sommarvärmen vi hade förra veckan har svalnat något, det är inte riktigt lika varmt men jag slängde på mig shortsen iallafall. Jag menar annars kanske den bruna brännan försvinner och det vill vi ju inte...!

Imorgon fyller Sascha sex år, på förmiddagen vankas det födelsedagskalas på stranden och på kvällen har vi middag här hemma. Fullspäckat med andra ord!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

 


Rutin.

Monica har nog rätt, jag börjar få rutin på att resa över atlanten. Jag känner mig inte det minsta jetlaggad, oerhört skönt. Det känns jätteskoj att vara tillbaka, det känns på något sätt som att komma hem. Mycket lustig känsla, men Vancouver känns faktiskt som hemma.. Det är så mycket roligare att prata engelska än svenska också, kanske skulle fortsätta med det när jag kommer hem..?

Idag har Lola, Vivvy och jag varit på gymnastics. Vädret har varit ganska grått men nu skiner faktiskt solen, man blir så mycket gladare när solen skiner! I helgen spås det bli sol, det hoppas vi på!!

Ikväll ska jag träffa Karin och förhoppningsvis Rebecka, jag köpte med mig en suprise åt dem. Den nya marabouchokladen med polka så den tänkte jag att vi skulle testa ikväll. Har ni smakat den?

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


mina vancouverhjärtan.

Back on track.

Hej hopp!

Jag har varit hemmahemma, i Sverige alltså, under två och en halv dag. Jag landade i Vancouver efter en himla bra flygresa ikväll. Har nog aldrig varit med om att 15 timmars resande gått så fort förut, den långa flighten bara försvann, jag såg Dear John TVÅ gånger för att det var en så underbart fin film, jag såg The Hangover och The princess and the frog, åt mat som faktiskt var god, fick glass och hade det faktiskt ganska bra. Jag gillar att vara på resande fot, man känner sig så fri.

Dagarna hemma har varit stressiga och gårdagen var oerhört fin. Min farfar begravdes och det var så himla fint! Min absoluta favoritlåt, Himlen är oskyldigt blå spelades och många tårar föll. Det var fint.

Nu är jag trött, jag kommer att sova så gott inatt!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Sälar.

Idag har det varit hetthetthett, skulle gissa på 25 grader utan att överdriva det minsta. Barnen har varit lediga från skolan idag så vi mötte upp några av deras klasskompisar på stranden. Där höll vi till hela dagen, byggde sandslott som jag gjort praktiskt taget hela veckan, badade i strandkanten, tittade på sälarna som simmade förbi och åt vattenmelon. En helt perfekt dag faktiskt. Nu är mina ben lika bruna som de var i somras, woho! Nästan iallafall..

Nu är det återigen helg och den blir intensiv..!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Såååå härligt med sommar!


Sommar&Sol

Igårkväll åkte Karin, Rebecka och jag till English bay, köpte glass och satte oss på stranden för att se solnedgången. Det var mysigt.

Nu ska jag bara ta mig en dusch för att sedan kasta mig iväg till North Van och Rebeckas terass. Vi ska sola heeeela dagen! Wohoo!!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Bland sandslott och födelsedagstårtor.

Hej hopp!

Det vackra vädret bara fortsätter, det blir varmare och varmare för varje dag. jag gick precis hem från bussen i shorts och frös inte det minsta, jag menar klockan är ju ändå NATT! Eftermiddagen har Lola och jag spenderat på Kit's beach, vi har byggt princessslott och födelsedagstårtor, ätit och berättat sagor för varandra. Supermysigt!

Imorgon efter jobbet ska Karin, Beckisen och jag spela strandtennis vid English bay, skojskoj!! Får se om jag har några vidare skills vad det gäller strandtennis..

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Sommarsommar härliga sommar.

Idag har vi lapat sol vid English bay, mina händer börjar bli bruna och min näsa är alldeles fräknig!

Underbart väder!

Nu var det några dagar sedan senaste updaten av mitt ack så händelserika liv. Vi bodde på fint nybyggt Fairmont i downtown torsdag-fredag eftersom det spelades in reklamfilm i huset. Reklamfilm för Ohoy's choclate chip cookies. Efter att jag hade skjutasat barnen till skolan på fredagmorgon åkte jag tillbaka till hotellet, duschade och låg i sängen för att kika på tv.

Igår, fredag alltså, spenderade Lola och jag eftermiddagen i trädgården. Varmtvarmtvarmt var det, Lola sprang runt i trosor, jag behöll för grannarnas trevnad shortsen på. När jag jobbat klart tog jag bilen hem till Karin, jag sov där. Det är pinsamt nog FJÄRDE fredagen i rad som jag tillbringar i hennes säng. På kvällen var vi ute och åt middag, sedan fortsatte kvällen på Cambie bar. Där träffade vi trevliga australiensare, klockan tre var vi hemma hos Karin i north Van igen. En toppen kväll blev det.

Idag ringde väckarklockan kvart i åtta, upp och hoppa. Vi skulle åka till Bowen island, en liten supermysig ö 20 minuters båtresa från Horseshoebay. Vi åkte till McDonalds och köpte oss en bagel för att sedan ge oss av mot Horseshoebay som är ett färjeläge utanför Vancouver. Vädret har varit strålande, shorts och linne har varit klädkoden för dagen. Så härligt att sommaren äntligen har kommit! På Bowen island gick vi en liten hike runt en sjö, åt dess omtalade fish'n chips, köpte kolor av en trevlig man och låg i gräset i hopp om att få lite färg på näsan. Jag jobbar på att få bruna händer, jag gör framsteg. Karin och jag hade en supermysig dag ute på ön och tog nöjda och belåtna färjan tillbaka mot fastlandet på eftermiddagen.

Imorgon beger vi oss nog någonstans för att lapa sol, kanske till någon fin strand eller varför inte en hike. Vi får se, nu ska jag iallafall sova. Jag är toktrött!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia







Nu har farfar varit uppe i himlen i en hel vecka, tiden går så fort och jag kan fortfarande inte riktigt förstå att han inte finns där hemma när jag kommer hem. Det känns så overkligt, det är svårt att bearbeta sorg och känslor när man inte riktigt förstår vad som har hänt. Farfar känns fortfarande så levande, kanske är det för att han sitter däruppe på ett moln och tittar ner på mig. Nu är han så nära och det känns oerhört bra!


Reklam.

Ikväll har Canucks spelat match, då blir hela Vancouver helt plötsligt blå. Blå av alla hockeyjerseys som fansen slänger på sig. Det är superkul att alla är så oerhört hockeyintresserade!!

Nu har de spärrat av hela gatan och lekplatsen inför morgondagens inspelning av reklamfilmen, jag trodde inte att det var så mycket ståhej för en liten reklamfilm! Vi får sova borta imorgonnatt. De får en hotellnatt OCH 4000 dollar för att de spelar in filmen i huset. Fyratusen dollar, vilket är ca 28 000 svenska kronor, och sedan städar de hela huset grundligt efteråt. Galet!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Sötare kan ingen vara.

Jag måste bara visa en bild från min o Lolas fredagslunch, jag fångade världens sötaste lilla flicka på bild!


Lynn Valley Canyon

Tusan vilken fin dag det har varit idag, min näsa är alldeles täckt av fräknar! Jag älskar solen! Lola och jag har lekt i Trimble park hela eftermiddagen tillsammans med hennes klasskompisar Peppi och Hanna. 

Ikväll har Rebecka, Karin, Josefin o jag promenixat i north van, Lynn Valley Canyon. Supermysigt! Så himla fin natur är det här, vackertvackert är bara förnamnet! När vi var påväg tillbaka till bilen hoppade vi in i en liten affär, till vår förtjusning fick vi se lösgodis. Det där med lösgodis är verkligen inte deras grej, godiset skulle plockas med en liten tiny pincett och när vi skulle betala i kassan frågade killen om vi hade räknat dem, de skulle betalas styckvis. Jag har då aldrig hört på maken till något löjligare!

Reklaminspelning är på torsdag istället, i eftermiddag har de varit här och rekat. De la konstgräs i nästan hela tv-rummet, lite lustigt faktiskt! En av reklammänniskorna hade en Sedin-keps på sig, honom gav jag tummen upp.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia







Upp och ner likt en berg&dalbana.

Det har varit en fin dag idag, solen har strålat och det har varit ganska varmt. Nu ikväll har jag gått, gått, gått och gått. Det känns bra att gå och tänka, tänka på allt fint jag gjort tillsammans med min farfar samtidigt som han sitter däruppe och tittar ner på mig.

På fredag och lördag ska de spela in en reklamfilm i vårt hus så vi får ta in på hotell, inte något mig emot.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Här kommer några ljuvliga bilder från vår lilla utflykt.

Highway 99, världens finaste motorväg!

The Shannon falls.


The Chief

Vi gick vilse.


I Horseshoebay var det varmt..

..uppe på Cypress var det snö

Där kan man skymta staden, the best place on earth som det står på regestreringsskyltarna, VANCOUVER.

Ensam är inte så stark trots allt.

Ibland tror jag att jag är världens starkaste människa, inte fysiskt för det är jag sannerligen inte, utan psykiskt. Jag tror att jag klarar nästintill allt på egen hand, flyga till andra sidan Atlanten utan att känna en endaste kotte, klara mig utan de jag älskar för några månader. Men sen plötsligt händer det något, något som gör att jag känner mig fruktansvärt hjälplös och inte alls lika stark längre. Då är det inte helt lätt att vara på andra sidan Atlanten. Men jag är oerhört lyckligt lottad att befinna mig med helt underbara kompisar och bo i en faktastiskt fin familj.

Gårdagen var en otroligt vacker dag som jag aldrig kommer att glömma. Samtidigt som dagen var oerhört vacker var den otroligt sorglig. Min farfar valde att somna in och flytta till himlen när vädret var som vackrast, havet blänkte som kristaller och den ljumma vinden svepte över mina bara armar. En dag jag aldrig glömmer och ett telefonsamtal som etsat sig fast i mitt minne. Det måste varit en otroligt fin dag däruppe igår. Jag hade också valt att flytta till himlen en sådan vacker dag. 

Att mista någon man älskar av hela sitt hjärta är inte lätt, men jag har längtat efter min farfar och nu finns han i himlen ovanför mig, vart jag än befinner mig!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Här satt Karin, Rebecka och jag igår, på toppen av The chief i Squamish. Det var vackert!




RSS 2.0