Up on the mountain.

Det har varit en alla tiders dag, lite regn och lite sol. Jag och Lola har varit på Granville Island och matat duvor, hade min mor varit med hade hon definitivt svimmat! Usch, fy och blä vad det är äckligt med duvor, de är ju så närgångna!

Imorgon tidigttidigt på morgonen åker vi upp till Whistler, där ska jag möta upp Karin och Beckisen som åker med som hjälpredor på en high school-buss. Skidåkning hela dagen lång! På kvällen åker vi hem igen, då ska jag antingen mysa hemma hos Beckisen eller festa till det och dansa i Vancouver. Får se vad min ekonomi tillåter och vad vi orkar med..! haha

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Vi smider planer, framtida planer.

Det är just vad vi gör, vad händer i höst? Plugg hade varit ett alternativ, kanske ett bra sådant. Men heter man Sofia Beijer och inte har den blekaste aning om vad man skulle vilja sysselsätta sig med resten av sitt liv får man börja fundera i andra banor. Mamma och pappa håll i er och svimma för guds skull inte! Jag funderar på att åka tillbaka nästa år, men till Whistler och jobba där istället (och åka skidor förstås, det är ju det som är själva grejen..). Vore galet kul! Så just nu rekar vi lite inför det. Funkar det inte med Whistler och vi känner när vi kommer tillbaka till Sverige att vi absolut inte har lust att åka till andra sidan Atlanten igen, kan vi tänka oss att åka till alperna... Men det är bara nödfall!

Men det är ju nio månader kvar tills nästa säsong startar och jag kanske hinner ändra mig både en och två gånger tills dess... Känns iallafall bättre om man har lite planer. När jag har ett äventyr inplanerat mår jag som allra bäst. Det kanske är meningen att jag ska jobba som upptäcksresande ändå?! Jag ska införskaffa det yrket tror jag..! Det skulle passa mig som handen i handsken. Det finns alltid mer att uppleva ;)

Det blev inget jobb ikväll, min enda arbetsinsats idag har varit att flänga runt med Michele på en massa ärenden imorses.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Tiden bara springer iväg.

Mamma, man skulle kunna tro att våren är påväg, jag hoppas verkligen inte att det är så. Både för min egen skull och för OS skull. Jag vill ha vinter och Cypress behöver mer snö inför OS eftersom freestyle- och snowboardgrenarna ska hållas där. Jag är verkligen jätteavundssjuk på ert vinterväder, det var snöstorm idag hörde jag. Det hade jag dårakt inte tackat nej till! Men på lördag far vi upp till Whistler igen och då får ju jag också snööö!!

Idag har jag och Lola varit ute och cyklat i det soliga vädret. Sedan stannade vi på Starbucks och drack varm choklad, mysmys! Ikväll har jag och Michele lagat middag, double baked potaoes och en stek. Supersmaskigt! Double baked potatoes kan jag sannerligen rekommendera, ta stora potatisar och låt dem ligga i ugnen tills de är mjuka. Dela dem sedan mitt itu och gröp ur innehållet som ni lägger i en bunke. Blanda gräddfil, smör, mjölk och riven ost i en kastrull tills det blivit en smet. Häll sedan smeten i potatismoset och blanda allt till en härlig röra. Lägg sedan tillbaka det i potatisskalen och skjuts in i ugnen en liten stund.

Jag har precis avverkat en timma på gymmet, med ny musik i öronen var det en fröjd att träna! Imorgon ska jag bara jobba på kvällen för att Mark och Michele ska på födelsedagskalas. Är det fint väder tänkte jag ta en cykeltur någonstans, måste ju se mig om... Veckorna går så fruktansvärt fort, det är redan torsdag imorgon och snart helg vilket betyder SKIDÅKNING! Oh yeah!

Inatt drömde jag förresten världens läskigaste dröm. Jag måste ha hit min drömfångare. Jag drömde att min lillasyster tillsammans med hennes kompis Nils mördade och styckade greker i Skövde om nätterna. Läskigaste jag har drömt på länge, det värsta var att mamma och pappa inte blev särskilt arga. Puh, vet inte om jag vågar somna inatt...

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Canadensarna kan slänga sig i väggen, det där är för tusan ingen kanelbulle!

Ta i för kung och fosterland.

Tjolahopp!

Idag är jag fri från arbete, jag har en ledig dag så att säga. Vid nio tog jag cykeln till Broadway där jag skulle tillbringa en timma åt fotmassage som jag fick i julklapp. Michele förberedde mig på att det kunde göra aningen ont men att det kändes helt underbart efteråt. Jo, jag tackar, jag trodde ärligt talat att jag skulle avlida när den kinesiska kvinnan satte igång att massera mina stackars fötter! Jag låg knep med händerna i hopp om att smärtan skulle lindras något samtidigt som jag hela tiden tittade på klockan, den tycktes stå still. Det var 50 oerhört långa minuter vill jag lova, men nu efteråt känns det som att jag har ett par nya fötter att traska runt på. Helt underbart!

Nu ska jag gå och träna lite, det kan behövas. Solen skiner idag förresten så jag är glad och ikväll ska jag träffa Karin, Rebecka och Deborah. Alla tiders! Förresten, jag såg att jag hade haft 29 läsare idag. Hua mig vad många, ge er till känna!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Sushi är gott.

Hej alla trogna (och otrogna läsare)!

Jag har varit trött idag, jag har tydligen inte riktigt återhämtat mig efter helgens bravader, jag börjar väl bli gammal.. Tänkte på det häromdagen att jag fyller 20 år snart, tusan alltså! Vet inte riktigt om jag vill bli så gammal, 19 år passar mig alldeles ypperligt för att det betyder att jag kan resa och flänga runt hur mycket som helst och slippa all ångest som ordet fortsatta-studier bringar.

Idag har jag varit på balett med tjejerna, de är så sagolikt söta i sina rosa balettkläder! Imorgon ska vi ha visning på huset som de kanskekanske ska sälja, så jag, Jajee, Sascha och Lola blev skickade till sushirestaurang för middag så att de kunde städa. Priset på huset ligger förövrigt på 3,300 000 CAD, vilket motsvarar 23,100 000 svenska riksdaler. Helt sjuka priser!

Imorgon är jag ganska ledig, på morgonen ska jag på fotmassage som jag fick i julklapp och sedan tänkte jag spendera någon timma på gymmet.

Grattis Albin som fyller år idag, tisdag alltså så imorgon egentligen.. Hoppas att du får en kalasbra dag! Jag ska tänka på dig.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Whistler är ballt.

Goderafton!

Jag är hemkommen efter en heeelt galet bra helg i Whistler, bästa på väldigt länge faktiskt. En redogörelse för min helg vore kanske på sin plats, jag skrev i mejlet till mamma precis att hon kunde gå in och läsa här..

I fredags satt vi efter många om och men på Greyhoundbussen mot Whistler, Michele och Mark kunde inte skjutsa mig till North Van. så jag släpade två par skidor, en väska och pjäxbagen genom hela Vancouver. Det var tungt!
Damen vi skulle bo hos som inte heter något annat än Sue, hämtade oss vid bussen och skjutsade hem oss, världens gulligaste dam! Rummet var mer än helt okej, bättre än förväntat må jag säga!
Vi slängde i oss lite mat, bytte kläder och begav oss till Whistler village, vi stötte på Klara och Stine, två välkända ansikten från Vancouver. Dessa sepnderade vi kvällen med, när klockan var mycket och vi var trötta köpte vi oss en pizzaslice och satte oss i en taxi hemåt.

På lördagen steg vi upp tidigt, så tidigt som klockan sju. För mig och Karin var det bara att sätta oss vid ett dukat bord, Rebecka den knasen kunde inte sova och gick upp halv sju för att göra frukost.. På med underställ och termobyxor, ut i solskenet för att åka skidor. Vädret var makalöst bra och skidåkningen alldeles gudomlig. Jag har sagt det förut, men det tål att sägas igen, mina nya skidor är helt A M A Z I N G! Satan i gatan vad jag tycker att dom går bra! Dagen i backen var bra med andra ord, vi åkte både på Whistler och Blackcomb.
Det kryllar av australiensare i Whistler, verkligen KRYLLAR! Men vi klagar inte, de pratar så charmigt att jag nästan tuppar av!
Efter en kopp varm choklad uppe hos Sue, Mac'n cheese, chokladpudding och en hel del flams och trams begav vi oss åter in till Whistler village för att ha kul. Kvällen spenderade vi med några efterhängsna australiensare, mycket trevligt faktiskt. Även den här kvällen avslutades med en pizzaslice på Fat Tony's.

Efter fyra timmars sömn steg vi upp, måttligt trötta och för stunden inte alls sugna på att åka skidor. Efter lite svensk blåbärssoppa satt vi i gondolen upp mot berget. Ljuvlig skidåkning och finfint väder, kunde inte bli bättre! Vi har dock gjort bort oss en aning. Mellan de två bergen, Whistler och Blackcomb, går en gondol mellan topparna. Mittemot oss satt två killar som vi tyckte såg trevliga ut, vi talade högt och tydligt om hur söta de var och vilka balla kläder de hade... När de sedan började prata med varandra sinsemellan pratade de inte engelska som vi tog för givet utan danska. Hoppas att de kände sig smickrade..!

Vi har haft en TOKBRA helg. Whistler är outstanding och helt klart ballaste skidorten jag satt min fot i. Otroligt stort och otroligt bra skidåkning! Jag skulle inte tacka nej till att tillbringa nästa vinter där...

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia





Kvällsupdate, OS-biljett? CHECK.

Tjohoo, jag är en OS-biljett rikare. Ni kan aldrig gissa vad jag ska se, CURLING. Ganska otippat va?! Vi tänkte som så att de svenska damerna är ju riktigt hyggliga och kan sin sak, därmed räknar vi med att gå därifrån som vinnare. Smart va?! Jag menar Storbritannien måste de väl klå...? Britterna har väl ingen känsla för is?!

Jag vill så himla gärna se en hockeymatch också, det skulle vara riktigt häftigt. Vi ska kika på detta, än finns det biljetter att få tag i, frågan är bara hur mycket pengar vi är villiga att lägga... Känns dock som att detta är en once-in-a-liftime-grej och kanske värt att lägga några kronor på. Chansen att jag ska bo mitt i ett vinter-OS igen är ju ganska så liten..! Vi får se. Imorgon jobbar jag bara några timmar och sedan sticker vi upp till Whistler.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


På bättringsvägen, man tackar.

Tja bah!

Efter ännu en ledig dag är jag nästan frisk, lite friskare iallafall, lite mindre hosta och lite mindre snuva. Tummen upp! Nu ska jag åka in till downtown, träffa Karin och Rebecka och försöka få tag i OS-biljetter. Endast 23 dagar kvar tills de Olympiska spelen går av stapeln och det märks må jag säga, det är det enda man pratar om numera. Det ska bli kulkulkul och riktigt mäktigt!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Låt mig presentera, Situatioooooon Magnusson.

Hajhaj!

Idag har jag varit ledig, snorat, mumsat ingefära, skaffat canadensiskt bankkonto, hostat, druckit tre kannor te och ätit utsökt shrimp parmesan. Kort och gott, jag har inte gjort så mycket men till mitt försvar blev jag faktiskt beordrad att försöka tillfriskna... Nu ska jag se på Situation Magnusson, kanske tidernas absolut bästa program med kanske tidernas bästa komiker, PETER MAGNUSSON.

Imorgon är jag återigen ledig och tänkte spendera dagen till att bli frisk för att på fredag åker vi upp till Whistler igen och kommer åter på söndag. Wohoo, fest och skidåkning!

There's more to explore, never stop exploring,
/Sofia

Sofia är snorig, hostig och hemsjuk.

Det är inte lätt att vara Sofia en dag som denna vill jag lova, snoret bara rinner och snart hostar jag nog upp hela halsen om det nu är möjligt. Dessutom har jag längtat något fruktansvärt mycket hem idag bara för att jag vet att de sitter i den där sketna fjällstugan och myser...

Igår kväll när jag satt och skypade med Karin och Rebecka pratade vi om den dagen vi får sätta oss på planet och åka hem. Hur tokig är man inte då? Jag var ju till och med hemma för två veckor sedan. Det går nog över tills imorgon, jag har ju massor med spännande saker att se framemot. Till helgen åker vi till Whistler igen, det är endast 24 dagar kvar till OS, jag ska servera the king of Sweden och åka ut på en massa äventyr med mina två knaskompisar. Vad ska jag göra hemma i Sverige? Just det Sofia, ryck upp dig för sjutton gubbar. Nu ska jag åka och träffa Karin, hon är också hemsjuk.



"Twenty years from now you will be more disapointed by the things you didn't do then the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbour. Catch trade winds in your sails. Explore, dream and discover"

There's more to explore, never stop exploring,
/Sofia

..Vasastan är som Chinatown och jag dansar med en flicka..

Idag har det varit sol och uppehåll i Vancouver för omväxlingens skull och det uppskattas må jag säga. Imorses pratade jag med min kära familj, de satt i Trysil och myste tillsammans med alla andra utom MIG. Det är då man längtar hem något otroligt mycket, när man vet att sina kära sitter och har det supermysigt, vid sådana tillfällen vill man vara med! De påstod dock att de längtade efter mig och att jag fattades så jag får väl lita på det..!
Ikväll har jag varit i Chinatown och ätit kvällsmat med min andrahandsfamilj och jag menar vad är en mysig fjällstuga med öppen brasa, god mat och underbart sällskap i jämförelse med det? Hua mig, ingenting..

För tillfället går vi alla och väntar på om Mark ska åka till Jamaica och jobba eller inte, det skulle betyda att vi alla åker dit på semester 1 februari, vilket skulle vara BALLT. Minst sagt! Jag menar vem vill inte åka till Jamaica? Det står iallafall med på min att-göra-innan-jag-dör-lista, som förövrigt är ganska lång, så jag hoppas verkligen att han får det. Den som lever får se!

Min trogna läsare Amandas pappa Peter, självklart ska jag niga för kungen, drottningen OCH Carl-Philip, han är inte att förglömma. Ska luska ut en klyftig fråga också för att ställa Sveriges konung mot väggen, upp till bevis!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Jag är världens lyckligaste, nästan iallafall.

Nu är jag hemkommen från en makalöst bra helg i Whistler. Mina nya skidor är de bästa jag någonsin ägt, de bästa mina ben någonsin skidat! Pappa, bra köp!! Igår var vädret dessutom heeeelt enastående, solen sken och jag hade kunnat åka hur länge som helst. Jag är förälskad i Whistler, bättre skidåkning får man leta bra länge efter. Längtar till nästa helg då jag, Karin och Rebecka äntrar byn!

Efter den brillianta skidåkningen gick vi till bubbel poolen och bubblade, intog en middag och sedan var jag ganska trött. Min förkyling gjorde mig löjligt trött och jag släckte lampan klockan kvart över ni. Pinsamt tidigt. Men vem var pigg och alert imorses när Lola kom och väckte mig halv sju? Just det, Sofia!
Innan vi for hemåt i eftermiddag åkte jag och Lola pulka, tokkul!

På vägen hem från Whistler idag kom jag och Mark på vad jag ska bli, producer. Det är tydligen någon som fixar allt inför en film, och han tyckte att det passade mig, jag är tydligen duktig på att "keep everything together". Och det låter väl ballt att vara producer, tycker ni inte? Äntligen vet jag vad jag ska göra med resten av mitt liv, skämt å sido... Allra helst skulle jag vilja bli upptäcksresande, bara resa resten av mitt liv, men då skulle jag troligtvis gå i personlig konkurs.. Jag vet iallafall vad jag vill göra i höst och vinter, bra framförhållning måste jag säga.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Ibland är livet oförskämt bra, här kommer två bilder från en oförskämt bra helg.



Jag blev precis grundlurad, jag har fått en förskräklig hosta och rotade fram hostmedicin ur skåpet trots att det är något av det vidrigaste jag vet. När jag var liten spydde jag upp den, vedervärdigt! Men den här var alldeles rosa och luktade jordgubbar, toppen tänkte jag och hällde in den ljuvliga sörjan i munnen... Crap, den smakade lika illa som alla andra och är numera located i kökets diskho. Nu går jag och lägger mig.

Hejhopp Whistler!

Michele var precis inne i mitt rum och berättade att det kom 45 centimeter nysnö i Whistler idag, perfafekt med andra ord! Hoppas att mina nya skidor går som smör, borde jag ta med de gamla kanske? Tänk om jag inte behärskar de nya? Mja, nej, de får stanna hemma. Imorgonbitti åker vi upp till Whistler alltså, 06.30 am. Där ska jag möta upp Josefin som jag ska skida hela långa dagen med.

Glädjande kan jag berätta att damen, Sue Stangel vår hjältinna, vi inväntade svar ifrån angående boende i Whistler gav oss ett riktigt bra pris efter att jag skrivit att vi var fattiga backpackers, en liten vit lögn som gav resultat. Hon tyckte så synd om oss att hon gav oss en studio, alltså sängar, kök, toalett och hela baletten, för 250 CAD fredag-söndag.

Min mamma ringde på min mobil imorses, jag blir lika förvånad varje gång när det är någon som pratar svenska i andra änden, det är liksom inte vad jag förväntar mig. Men glad blir jag! På söndag åker hela min familj tillsammans med två andra familjer till Trysil för att åka skidor, alla barn, tonåringar och vuxna är med UTOM SOFIA. Som sagt, man kan inte vara med överallt och de klarar sig säkert finnemang utan mig... Saknade mamma lite efter att jag pratat med henne, nu vet sån där jobbig saknad, man skulle helst bara vilja sätta sig på ett flyg hem.. Det gick över efter någon halvtimma till bra saknad.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Vi är fattiga, snälla känn empati för oss.

Tjolahopp!

Dagen till ära har jag varit heeelt ledig, dagen till ära har regnet öst ner. Men, hey, jag är glad ändå! Min lillasyster fyller år idag och jag hade HEMSKT gärna varit hemma och firat henne, men man kan ju inte vara överallt. Jag vet att hon haft en helt underbar dag, det är hon värd! Jag har städat mitt rum idag, dammsugit och dammat, så nu är det skinande rent. Jag har tvättat mina kläder och städat mitt badrum. Skulle min mor och far se hur välstädat mitt rum är här skulle de nog tuppa av, inte ett klädesplagg ligger på golvet, aldrig! Skulle de se hur duktig jag är på att tvätta skulle de förmodligen vara tvungna att nypa sig i armen. Mamma och pappa, jag sköter mig faktiskt ganska bra här på andra sidan Atlanten ;)

Nog tjatat om hur duktig jag har blivit, jag har inte bara städat idag. Nej, riktigt så städtagen var jag faktiskt inte... Jag var och tränade en stund och har ägnat ett antal timmar åt att försöka hitta ett billigt boende åt mig, Karin och Beckisen i Whistler nästa helg. Jag kan inte påstå att det är det lättaste..! Efter att ha mejlat tusen olika Bed&Breakfast's och Hostel's har jag fått två kvinnor till att känna åtminstone lite empati. Den ena erbjuder sitt B&B för 43 dollar per person och natt medan jag inväntar svar från en annan som undrade vad vår budget var... Puh, det är inte lätt må jag säga!

En annan nyhet, inte så god sådan enligt mig själv. Familjen kanske ska flytta, de ska se vad de kan få för huset. Tusan vad jobbigt det skulle vara om jag ska behöva vara med och flytta!! Dessutom gillar jag det här huset, och jag trivs så himla bra i mitt rum! Nu sitter säkert mamma och skrattar år mig, hon vet hur konservativ jag är och hur jobbigt jag tycker att det är med förändringar... Men i det här fallet har jag ju inte så mycket att säga till om, ska vi flytta flyttar vi bara några block.. Wellwell, jag har ju trots allt inte så mycket saker att flytta.

Nu ska jag bädda ner mig i sängen, min hals gör ont.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


An AMAZING day in December up at Whistler.

Ers kungliga majestät och Sofia.

Hejhopp mina kära läsare!

Jag är heelt exalterad, jag har precis blivit tillfrågad om jag vill hjälpa till att servera vår kungliga majestät Carl Gustav och hans son krubb en kväll under de Olympiska spelen. Snacka om ballt va?! Jag Sofia Beijer ska få träffa självaste kungen, vilken merit att skriva med på mitt cv! Men hur tusan beter man sig mot kungen? Ska man niga, bocka eller buga? Vågar jag öppna munnen och säga några ord med min fruktansvärda västgötska? Hum, jag får nog plugga in vett&etikett-boken så att det blir lite hyffs på mig..

Idag har jag och Lola varit på playdate hemma hos hennes klasskompis Noa som den amerikanska tjejen Melissa tar hand om. Det var trevligt och oerhört skönt när hon har någon att leka med, man behöver inte anstränga sig särskilt mycket. Missförstå mig inte, men ibland är det skönt att slippa aktivera den lilla flickan med den ena leken efter den andra...

Tack Amandas pappa Peter för din fina respons, oerhört kul att se vilka det egentligen är som läser smörjan jag skriver vareviga dag..! Mamma, jag ska försöka få till ett Pippi-kort på fredag, imorgon är jag ledig... Nu ska jag åka in till downtown och kvällsfika samt planera framtida äventyr med Beckisen.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Måste bara visa systeryster vem som sitter på första parkett i mitt rum!

Efter regn kommer sol, eller?

Tro det eller ej, men under några timmar lös solen här i Vancouver idag. Jag trodde att jag skulle tappa hakan!! Ber till gud att han ska fixa lite kyligare väder, men han tycks inte existera för nu regnar det likt förbannat..!

Ibland känner jag att jag har världens bästa jobb, men bara ibland. Idag har det varit en sådan dag, allt har bara gått utomordentligt bra och vi har haft riktigt skoj! Hela eftermiddagen har jag och Lola dansat i mitt rum till tre låtar som gick om och om igen, Suddenly I see, All is love och Brown eyed girl. Känner ni dansglädje men inte hittar den rätta musiken rekommendrar vi dessa låtar.

Nu ska jag springa iväg till gymmet och träna en stund, sedan tänkte jag kika på förra veckans Robinson-avsnitt, jag måste ju ha något nytt att följa nu när Bonde söker fru är över. Jag har några engelskaglosor att plugga också, jag och Rebecka ger oss själva läxa, ordförrådet måste ju utökas...

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Hard workwork.

Jag har haft en hår arbetsdag idag. Nej, det har jag inte, ironi i allra högsta grad. Jag har tagit flickorna till baletten, läst under tiden de dansade, transporterade dem vidare till artclass och läste lite mera. Skjutsade hem dem och hämtade Sascha i skolan. 

Michele har varit på möte ikväll så jag och Mark har kikat på film, Revolutionary Road, mycket annorlunda men helt okej film. Somnade dock nästan i slutet, är filmen dålig då eller är man bara fasligt trött efter veckans första arbetsdag? Nu ska jag iallafall sova.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Ändrade planer och sleepover.

Japp, skidåkning var det tänkt att den här helgen skulle innehålla men icke sa nicke. Hotellrummet Mark och Michele trodde att vi var inbokade på var vi inte riktigt inbokade på så Mark och barnen åkte bara upp över dagen eftersom Sascha och Lola har skidskola varje lördag. Genom säkra källor hörde jag ryktas om skitväder i Whistler så jag beslöt mig för att åka nästa helg istället. Tänkte försöka komma iväg till Cypress eller Grouse en kväll i veckan istället.

Så, nu undrar väl ni vad jag har pysslat med hela helgen?! Kanske inte, men jag vet att min kära mor och far är nyfikna iallafall..! Igår begav jag mig in till downtown, i regnet, för att möta upp Karin och Rebecka. Vi uträttade en massa ärenden, köpte trosor och os-vantar som visade sig betyda att man stödjer Canada under os-tävlingarna.. Nåväl, heja Sverige! Vi åt alldeles för mycket sushi, vandarde runt i Gastown som är den äldsta delen av Vancouver men också den stadsdelen med mest knepiga människor om man får säga så. Där hittade vi också vårat nya favoritfik där vi ska sitta hela vintern och glo på alla dessa knepiga människor. Efter sex timmar på stan kände vi oss ganska nöjda och tog seabusen över till north Van. där vi skulle ha sleepover hemma hos Karin. De hade en liten överraskning i form av mini-spa som vi sysselsatte oss med under kvällen. Trots pissvädret var det en mycket bra dag, vi somnade alla tre i Karins säng som är stoooor!

Imorses vaknade jag två timmar före flickorna, min kropp envisas fortfarande med att vakna tidigt, men jag fick lov att ligga kvar. Jag kan ju gärna inte springa i deras hus, det skulle kännas lite creepy.. Tids nog bestämde de sig för att vakna, eller min väckarklocka satte igång sin skönsång. Rebecka föreslog riktig amerikansk brunch, det måste vi ju faktiskt äta någon gång när vi befinner oss här i nordamerikat. Fast att vi kvällen innan bestämt oss för att inte ha några utgifter dagen till ära bestämde vi oss för att åka ner i villagen och äta den där brunchen. Vi kan ju leva fattigt resten av veckan som Karin sa... För att göra det hela så klassikt som möjligt beställde vi in pannkakor med jordgubbar och sirap. Tolv tjocka pannkakor kom in fördelat på tre tallrikar, storögt tittade vi ner på de makalösa verket och högg in. Med bara några tuggor ifrån att spy gav vi upp, det gick inte att äta upp alla de där pannkakorna. Med tunga steg for vi vidare till downtown, gick igenom Gastown till Chinatown för att kika på det minst sagt vidriga utbudet av allt från torkade ödlor till torkade sjöhästar. Emellertid luktade det så illa att de amerikanska pannkakorna var på vippen att hamna på trottoarkanten... Vi knatade vidare till Yaletown och den stora OS-byn för att checka läget inför de stora tävlingarna. Inte förrän nu insåg vi hur MÄKTIGT det kommer att bli. Min familj ska förresten inte hyra ut sitt hus under andra veckan, jag kan sova lugnt i min säng med världens bästa duntäcke och slipper bo i en resväska..

Vancouver är fixat till MAX, OS-ringar är på plats, silvriga stora schbrak till statyer har ställts upp, lägenheter till atleterna har slängts upp intill False creek, gator har rustats upp, flygplatsen är utsmyckad till det yttersta, OS-pryttlar säljs i varenda vrå... Vi är redo, we were made for this.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia





Vädret i Vancouver är pissigt!

Ikväll har jag varit i norra Van. och kvällsfikat med Karin och Rebecka, mysigt! Vi planerade in en weekend i Whistler vecka 3 samt smed planer inför våra framtida liv. När jag skulle ta seabusen hem hamndae jag mitt i ett bartygäng som var allt annat än nyktra, det halsades och skålades direkt ur vodkaflaskorna, hej och hå! Där satt jag i mina regnstövlar och regnjacka, kände mig aningens malplacerad faktiskt.. 
Vädret är för tillfället duggregn och jag skulle kunna spy på det förtillfället, på med stövlar och regnjacka. Usch, jag vill har tjock vinterjacka, mössa och min halsduk..

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Sverigekyla tack.

Jag vill ha minusgrader och snö! Jag höll på att dö av värmeslag när jag landade igår med min tjocka vinterjacka. Jag hoppas innerligt att vädret slå om snart så att vi får lite vinter och kyla här i Vancouver. I helgen ska jag iallafall upp och åka skidor, då får mina ögon se snö och mina tår känna på kyla igen.

Glömde skriva igår att mina resväskor är ich har varit uppackade sedan igårkväll, vad hände med mig egentligen? Den som känner mig borde vara mäkta imponerad över min insats, det är jag! Nu ska jag fånga dagen och gå ut för att känna på regnet.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Trött som ett ägg.

Hejhopp!

Nu är jag äntligen framme, klockan kvart över tre kom pappa och väckte mig imorses, eller igår blir det ju egentligen. Jag blev livrädd, trodde att vi hade försovit oss ena stunden medan jag andra stunden trodde att han var en inbrottstjuv.. Flygresorna har iallafall gått finfint, har spenderat sex timmar på Heathrow, mindre kul men med en überbra bok och några fina bitar i ipoden gick tiden ganska fort. Jag hamnade dessutom i ett sällskap med extremt svartklädda kvinnor vilket var intressant, ni vet sådana som bara visar ögonen. Inte ens händerna fick vara ute i det fria..!

På den länga flighten hade pappa fixat gångplats åt mig, tack och lov, men kunde han inte fixat lite trevligare sällskap också..? Jag hamnade bredvid en man ursprungligen från Iran, inget fel på det alltså, men vi hade inte så mycket att säga varandra. Vi hälsade, han frågade om jag kunde maka på mig så att han fick lätta på blåsan och slutligen om jag hade en penna han kunde få låna så att han kunde fylla i borderpappret. Riktiga tjatterhöns va, jag menar flighten var ju ändå nästan tio timmar.... Vi höll oss på varsin kant så att säga och det trivdes jag ganska bra med. Maten var heller inget att hurra för, vanligtvis får man ju alltid två alternativ men sitter man längst bak i planet som jag gjorde hade man inte så stora valmöjligheter när flygvärdinnan kom, då fick man nöja sig med det som fanns kvar. Tummen upp för att jag hade nära till toaletten iallafall!

När jag kom fram fick jag gå igenom en annan immigration, jag har ju nämligen arbetstillstånd nu! Skönt tänker ni, nu slipper hon ljuga ihop en massa historier för att få äntra Canada.. Meeeen jag får ju inte jobba med barn så jag sa att jag skulle åka skidor i ett halvår istället och försöka hitta ett jobb, ha så kul sa mannen med mustach, stämplade i passet och gav mig ett kvitto på att jag fick stanna ett helt år om jag vill. Man tackar, man tackar.

Michele stod och väntade på mig när jag kom med all min packning. Här är det varmt, jag vill så hemskt gärna ha snö och några minusgrader!! Just nu regnar det, hääääärligt! Men snösnösnösnösnösnö uppe i bergen och det gillar vi. Barnen blev faktiskt helt överlyckliga när jag steg in genom dörren, riktigt så fint välkomnande hade jag inte räknat med. Lola ville mysa med mig hela kvällen, då blev jag varm i hjärtat.

Det känns lite konstigt att vara tillbaka, lika konstigt som det kändes att komma hem till Sverige helt plötsligt. Det ger sig nog om några dagar. Först måste jag väl längta hem och gråta lite, det hör ju till. När pappa lämnade mig i kön till säkerhetskontrollen imorses kunde jag inte riktigt sluta gråta, det ör inte speciellt roligt att stå där som en annan lipsill, "Där står hon och gråter, klarar hon sig inte utan pappa en vecka?" Nu är mina ögon trötta, bäst att jag låter dem sova en stund.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Workpermit och packning.

Wohoo! Med två dagar kvar till avresa har jag äntligen fått mitt arbetstillstånd!! Skööööönt, nu kan jag åka till Canada och vara där helt lagligt, nästan iallafall.. Att man inte får jobba med barn behöver förstod ju inte jag..!

Nu ska jag försöka att så snabbt som möjligt slänga ihop min resväska, varför är jag så makalöst dålig på att packa?

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Nytt år och nya äventyr.

Även om jag inte är tillbaka i Vancouver skulle jag vilja skriva några rader om året som gått för att det var ett helt galet bra år! Jag kan utan tvekan säga att de är ett utav de bästa åren i heeeela mitt liv! När jag tänker efter känns det som att jag hunnit med så mycket. År 2009 innebar student, en av de lyckligaste dagarna i mitt liv samtidigt som det var en av de mest ångestfyllda, gymnasietiden var fantastiskt bra och jag trivdes fruktansvärt bra i skolan. Det är inte alltid så lätt att stå på egna ben..

Året innebar också en hel del resor, något som jag älskar, att resa är bland det bästa som finns. Känslan av att vara på väg någonstans och att få upptäcka något nytt gör mig alldeles lycklig i hela kroppen. Först ut var en skidresa med Caroline, vi hamnade i det mest komiska av resesällskap och vi fick en minst sagt rolig vecka. Att en kopia av Stig H Olsson fanns med på resan gjorde verkligen inte saken sämre, tvärtom, han förlängde nog mitt och Carolines liv med ett antal år!
Två veckor därefter bar det av till Italien igen, nu med pappa, mamma och Lina också det en helmysig resa med både skidåkning och besök i staden Verona.
I april styrde Sp3c (samt parallellklassen..) kosan mot Belgien och Bryssel, en oförglömlig resa som knappast kunde blivit bättre, urhärliga klasskompisar, världens bästa lärare, skojiga utflykter och god mat. Nej, det kunde nog inte blivit bättre!
Några dagar efter den underbara studenten tog jag, Amanda, Linn, Clara, Caroline, Elli och Johanna flyget till Aten och begav oss ut i den grekiska övärlden för en välbehövlig 19 dagars semester. Helt underbart! Fyra öar, Ios, Amorgos, Naxos och Paros, hanns med och en himlans massa fina och roliga minnen fick vi med oss i ryggsäckarna hem till Sverige.
Under sommaren var det till att jobba i fiskdisken, något som jag faktiskt trivs väldigt bra med. Trots regnet var det en kanonsommar som tillbringades med familj och vänner i sommarstugan, på Lidköpings kära stadshotell, Sveriges vackra västkust, i Göteborg, Lund och Stockholm.

Den 22 september bar det som bekant av till Vancouver och Canada, något som jag inte ångrar en sekund. Det beror inte på att jag inte trivs här i Lidköping, men jag ville och vill uppleva något annat. Det har jag verkligen fått göra och det bästa av allt är att äventyret på andra sidan Atlanten är långt ifrån över, när jag kommer tillbaka den sjunde januari vankas det massa skidåkning, OS, turistutflykter, alldeles för sena kvällsfikor med Karin och Rebecka och givetvis lite jobb.

Under året har jag också blivit ett dykarcertifikat, massa vänner och erfarenheter rikare. Trots att 2009 har varit ett år fyllt med helt fantastiska upplevelser hoppas jag att 2010 kommer att bli minst lika spännande och minnesvärt. Tack alla underbara människor som bidragit till att mitt 2009 blev oförglömligt och galet bra!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Greeeekland Paros



Student

Bal

Verona

Fastsnöad, eller bara trött i benen?

Soooommar


RSS 2.0