Jag gräver ner mig och ligger kvar tills imorgon.

FINNARNA TOG PRECIS OS-BRONSET I HOCKEY! JAG ÄR KNÄCKT!

Tummen upp för att Sverige snek åt sig ett brons genom André Myhrer, fint åkt! Imorgon är det the BIG game mellan grannländerna Canada och USA.  Det skulle vara så ballt om Canada vann, men som sagt det lär bli tufft. Må bästa lag vinna. Jag supportar för Canada, givetvis!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Canada is rocking but so is SWEDEN.

GULD TILL SVERIGES CURLINGDAMER IKVÄLL. HEJA! HEJA! HEJA! Nu känns det hela lite lättare, lättare efter hockeyförlusten menar jag...

Tacka gudarna för att åtminstone Canada kunde visa vart skåpet skulle stå och vinna mot slovakerna ikväll. Matchen på söndag kan bli såhääääääääääääär spännande, i onsdagsnatt när jag åkte bussen hem var det nästan slagsmål mellan de canadensiska hockeyfantasterna vs. amerikanarna. Här betyder hockey ALLT! Stämningen mellan dessa länder kan lätt bli lite ansträngd i vissa sammanhang, en canadensare gillar då rakt inte att bli kallad amerikanare...! Skulle vara galet kul om Canada gick och vann, men det kan nog bli tufft. Det skulle bli sjukt bra stämning här på söndag om de vann...

Nu undrar ni säkert hur det gick igår, det gör mami iallafall. Minglet som det var ägde rum i det skandinaviska centret, Josefin och jag serverade snittar med några andra svenskar. Kungafamiljen, - döttrarna som inte var där, skulle skaka hand med ALLA gäster inklusive mig. Stackars människor! Jag blev tillsagd att servera prinsen mineralvatten, han drack tydligen inget annat. Är han nykterist?! Han var iallafall inte så snygg som jag förväntat mig, jag blev änna besviken. Hela familjen var apkort, otroligt små var dom!
Mest förvånad blev jag när jag fick syn på CHRISTER FUGLESANG, det var nog ändå det ballaste på hela kvällen! Jag menar, hur många svenskar finns det som varit uppe på månen? EN. De svenska hockeylandslaget var där också, men deras humör var inte på topp. De hade ju bara några timmar innan förlorat bronsmatchen mot Finland. Det var iallafall en väldans skoj kväll och jag skötte mig alldeles utmärkt! Men någon inbjudan till Drottningholm fick jag inte...

Jag har börjat jobba idag. Barnen var ledig från skolan så det blev en arbetsdag från 07.30-16.00 eftersom Mark är bortrest och Michele jobbar på fredagar. Puh, men det var skoj. Har nästan saknat dem, iallafall fram till att de började gnabbas med varandra. Nu förstår jag varför jag och min syster kanske gick mamma och pappa på nerverna ibland när vi bråkade och kivades med varandra. Hur orkar man slåss om en specifik blå krita när det finns tre exakt likadana till har jag frågat mig idag. Vi har iallafall ägnat åt oss att måla flaggor som vi satte ihop till en flagcollection, gjort en skattkarta och gett oss ut i regnet för att leta reda på skatten som vi trodde fanns på stranden, läst böcker och myst. Life's good!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Servering av kungen står på schemat.

Nej, jag har inte tatuerat in ett maple leaf på handleden. Riktigt så canadensisk känner jag mig inte och tatueringar är inte riktigt min grej...

Ikväll ska jag som sagt servera kungen, jag har precis införskaffat mig en vit skjorta för det måste man tydligen ha när man serverar honom mat. När jag skulle åka och handla hem mjölk och ägg till kylskåpet imorses startade inte bilen. Batteriet är urladdat, kul. Mark svarar inte på telefonen, Michele sitter på flyget, grannarna har inga startkablar, jag hittar inga startkablar i garaget och skulle jag hitta några har jag inte den blekaste aning om hur man bär sig åt. Det enda jag vet är att man behöver en bil till... Livet är inte lätt alla gånger, jag menar som om det inte räckte med att Sverige förlorade igår!

Förresten, igår efter att Canada vunnit sin match var det huuuuuuuuuuuuuuur mycket rödklädda människor som helst ute på gatorna. Jag har aldrig sett så mycket hockeyfantaster i hela mitt liv!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Kul. GO CANADA GO.

Jätteroligt att vara svensk ikväll msåte jag säga. Kul att Sverige spelade så himla fint. Jag har aldrig någonsin intresserat mig för hockey, förutom idag. Jag grät nästan när matchen var slut, galet va?! Hade vi vunnit hade vi mött Canada och det hade varit så himla roligt! De flesta canadensarna hejade på Sverige för att det skulle bli en rolig match, men efteråt var de flesta ganska lättade. "Sverige hade blivit för svårt att slå..." Vilken flopp, varenda en jag har pratat med idag sa att tyvärr tror jag att Sverige tar OS-guldet.. Kulkulkul. Kul att Canada vann matchen mot Ryssland!

Canadensarna tyckte synd om oss och det blev en gratiskväll för vår del. De sa att alla hade ropat " We want Sweden!" inne i hockeyarenan efter Canada-matchen, det känns bra. Sverige är bra ändå, jag blev uppmuntrad på bussen hem "We all know that Sweden really are the best team.." Nu ska jag sova. Kungen väntar imorgonkväll och då måste man ju vara alert!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Mamma och pappa, jag har tatuerat mig. GO CANADA GO!

Nej, jag skojar bara.

Hockeyhockeyhockeyhockey.

Japp, ikväll klockan 09.00 spelar Sverige-Slovakien men det visste ni säkert redan. Fram med flaggor, t-shirt ocg ansiktsmålning, här ska hejjas! Vi ska ut och se matchen på tv även om jag bra mycket hellre hade sett den inne i arenan...!

Nu ska jag in till downtown och andas lite OS-hysteri, det är ju inte många dagar kvar nu så man får se till att ta vara på de som är kvar! Usch, vad tomt det kommer att bli när den stora festen är över. De har ju förberett för det här i flera år!

Amanda, det är TOMT här. Skönt att Michele, Sascha och Lola kommer hem imorgon, Mark åker vidare till L.A för att jobba. Imorgon ska det serveras svenska kungligheter också, det ni! ;)

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia




Back on track.

Nu är jag på fötter igen, förutom pappas fina mejl och mammas telefonsamtal som fick mig att vilja åka hem och krama dem har dagen gått bra. Som sagt, jag är inte klar här än och när man väl inser det accepterar man att man inte får träffa de man älskar på ett bra tag. Sverige får helt enkelt vänta.

Ikväll har Beckisen och jag varit på Heineken house som är det "holländska huset" under OS. Alldeles fullt med holländare var det och oranget så långt ögat nådde. Vi kände oss lite bortkomna, tillråga på allt fick vi den holländska fanan ritad på kinden. När de sedan började prata dutch med oss kände vi oss än mer borttappade..

Regnet har förresten kommit tillbaka till Vancouver, kan inte fatta att vi har haft solsken sedan förra söndagen. Solsken i hela nio dagar i sträck är INTE likt Vancouver, Amanda fick inte uppleva det riktiga Vancouvervädret vilket absolut inte var en nackdel. På tal om Amanda, eller Speaking of Amanda som femåriga Sascha hade sagt, så fick hon en hejdundrades lång flygresa. Den stackaren blev försenad från Toronto till London och missade planet från London vilket ledde till en väntetid på åtta timmar. Usch, men nu är hon hemma.

Imorgonkväll spelar Sverige-Slovakien och det tänkte vi titta på inne i stan med några andra svenskar. Ja, jag har blivit hockeyfantast, kanske inte var särskilt smart att starta sin hockey-fantast-karriär med en OS-match med tanke på att alla andra matcher nu kommer att kännas aningen lama... Egentligen tror jag att det är hela heja-på-sitt-eget-land-grejen som jag är fantast av, jag blir så fruktansvärt patriotisk vid sådana här tillställningar. Jag är stolt över att vara svensk helt enkelt, det känns ganska bra!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Idag vill jag åka hemhemhem!

Usch, nu vill jag bara gå och lägga mig så att jag kan vakna upp utan hemlängtan. Fyra timmars sömn inatt och avskedet av Amanda var ingen bra kombination, det resulterade i världens jobbigaste hemlängtan.. Mina fingrar bara startar igång en hel drös med sorgliga låtar som man bara gråter till. Sedan kommer man på sig själv, vill jag åka hem? Nej, inte än. Vancouver behöver nog mig ett tag till..!

Ikväll har jag lagat löksoppa i min ensamhet och tänkte kolla på lite Peter Magnusson innan jag slumrar in. Han kan med all säkerhet få mig på bättre humör!

Måns, synd att du inte såg matchen. Den var bra, du och Albin hade nog gillat det. Nu kan vi gå på hockeymatch tillsammans någon gång, jag ska bli hockeyfan!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


En vecka går alldeles för fort.

Nu har jag lämnat av Amanda på flygplatsen. Det känns tomt. Jag känner mig alldeles ensam! När jag kramat om henne och satte mig i bilen bara tårarna började spruta. Helt plötsligt kände jag mig som den ensammaste människan i hela världen. Amanda åkte hem till andra sidan det runda klotet där alla andra människor jag tycker om befinner sig. Jag ville också åka hem. Skönt att jag ska träffa Karin och Rebecka ikväll...! När jag körde hem gick solen upp över bergen, otroligt vackert. Okej då, tänkte jag...

Det har varit dunderkul att ha henne här iallafall, det kändes som att hon alltid hade varit med mig här i Vancouver, om man bortser från att hon var lite lost... ;)

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia utan Amanda


Vi ses i juni.............................

De svenska hockeykillarna bjöd på hockey av världsklass!

Jag bara måste slänga in några ord om kvällens hockeymatch innan jag går och lägger mig. Vilken kväll vi har haft, att gå på hockeymatch är ju helkul! Jag har efter den här kvällen blivit hockeyfan och ser redan framemot nästa hockeymatch.

Allt var så mäktigt! Stämningen inne i arenan var makalös och jag hade kunnat titta på hur många perioder, som jag har fått förklarat för mig att det heter.., som helst!! Det var värt varenda krona. Ikväll är man hellre svensk än finne här i Vancouver iallafall, det är en sak som är säker! Jag är inne i någon form av lyckorus, det var så himla roligt!! Jag kommer inte att kunna sova, men Amanda och jag ska åka till flygplatsen halv sju imorgonbitti... Usch, veckan har gått alldeles för fort men bättre avslut kunde vi inte fått. Once in a lifetime som Amanda sa, eller så blir vi riktigt hockeybitna och följer Tre kronor världen över.. Vem vet? Jag lär iallafall gå på hockey igen, det är en sak som är säker! Mitt livs första hockeymatch var en hit! Hade jag varit rik som ett troll hade jag köpt en biljett till hockeyfinalen för där lär Sverige ha en plats.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia&Amanda




Vi var lyckliga efter matchen och stod för skön sång..

Dagen D, hockeydagen.

Godmorgon!

Dagen är kommen, dagen då jag ska se mitt livs första hockeymatch! Det ska bli riktigt spännande får jag lov att säga. Matchen börjar inte förrän klockan nio ikväll vilket innebär att den visas på tv 06.00 imorgonbitti hemma i Sverige. Är du vaken så håll utkik, jag och Amanda sitter på rad 1 och kommer att vara utstyrslade i färgerna gul och blå.

Jag kom på att jag inte berättat om curlingmatchen jag var på i onsdagskväll. Det var en upplevelse, jag har aldrig intresserat mig specillet mycket för sporten.. Jag menar, att sopa en isbana med en diskmopp framför en rund sten är väl inte en sport?! Vi kunde inga regler och fick oss en lektion av killen framför om hur spelet går till och vad som är bra och dåligt. Sedan var vi med i matchen och hejjade för fulla muggar, det svenska laget vinkade åt oss, då blev vi nöjda! Vi var riktigt inne i spelet efter ett tag! Matchen slutade med vinst för Sveriges del och vi gick därifrån mycket nöjda över tjejernas insats.

Under dagen ska vi tagga till hockeymatchen, slänga på oss våra gula t-shirtar, måla ansiktet gult och blått och öva in några hockeydängor. Vi måste ju kunna sjunga med den svenska hejarklacken..!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia&Amanda



Vancouver är stället att vara på, ALLTID!

Vädret här just nu är helt makalöst! Jag börjar undra om de har betalat vädergudrana en himla massa pengar för att få det här vackra vädret..

Idag har Amanda och jag köat för att komma in i "The Olympic Superstore", det var otroligt utplockat och vi kände att den 1½ timman vi spenderade i kön kunde vi spenderat på något annat skoj. Nu har vi fått det gjort iallafall..! Vi lapade sol så gott som hela dagen, fantastiskt skönt att få känna solen bränna lite i ansiktet! Det var OTROLIGT mycket folk inne i stan, jag har aldrig sett så mycket människor på en så liten yta. Jag blev änna folkskygg!

Nu förbereder vi oss för barty, vi har ätit lite kantarellsoppa som exporterats via Amanda från Sverige och just nu klär de andra flickorna på sig lite passande bartykläder. Amanda har nu handlat på systembolaget för första gången..........

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia&Amanda




Hey there, you must be from Sweden?!

Hajhaj!

Då var det återigen dags för mig, Amanda "turisten" Reinhardt att komma med ett nytt fantastiskt inlägg.

Vad vi gjorde igår har min kollega och privata guide för en vecka redan talat om för er, men jag kan väl tillägga lite hur jag såg på kvällen igår, lite från en annan vinkel så att säga.

Jag ska fatta mig kort - Vancouver är galet!! Det är helt sjukt! Att vi svenskor är spännande och annorlunda när vi är tex. i Grekland kan jag gott och väl förstå, det finns inte många blonda och blåögda kvinnor där inte. Men att vi skulle vara så exotiska här i Kanada där dom har både blonda och blåögda kvinnor, det förvånar mig. Jag antar att det är något speciellt med vårt skandinaviska utséende.
För att komma till sak, det går inte många minuter mellan gångerna då vi får höra någon ropa SWEEEDEN eller SWEEEDISH GIRLS, efter oss.

Lite jobbigt tänker väl ni nu, men det har inte bara sina nackdelar att vara svensk blond tjej, det fick vi erfara igårkväll/natt. Planerat var att gå ut och prova på publivet lite, kanske ta en öl och sedan att vi skulle gå förbi OS-affären innan den stängde vid midnatt i hopp om att kön skulle vara mindre än på dagen. JA man får köa för att komma IN i en affär. Galet men sant.Hur som helst så blev våran kväll lite längre och lite mer innehållsrik än vad vi tänkt oss, gratis var som sagt var väldigt gott och med generösa canadensare vid bordet bredvid kan man ju inte göra annat än att le och tacka fint för öl efter öl efter öl. Det var den kvällen det, spontant och mycket trevligt att få känna på Vancouvers nattliv a la light, imorgon blir det a la large.

Såå till dagen idag, en slapp dag som vi inledde med en promenad i solskenet längs med havet innan vi satte oss i soffan för att heja fram Sverige mot Vitryssland, som nog de flesta av er vet slutade den med en seger till våra Tre kronor.
Därefter åkte vi in till downtown, strosade runt lite och begav oss mot China Town, där kunde man köpa alla livsmedel man kunde tänka sig, i torkad form, torkad ödla tex. för att nämna något.
En å en annan trevlig junkie stötte vi också på.
Dessutom skrev vi på varsin önskelapp och hängde upp i önsketräd i den kinesiska trädgården. Vad som stod på lapparna låter vi vara osagt, låt oss säga att vi väntar med spänning på eventuella telefonsamtal.

Kvällen blir lugn hemma, Karin och Rebecka kommer över på lite soffhäng, imorgon blir det tidig uppgång då vi ska hänga på låset till OS-affären, och sedan åka en linbana som finns högt över marken mitt inne i stan, ballt!

Här nedan följer lite bilder från kvällen igår samt dagens äventyr.












So long, pussochkram, hejsvej, ha de braaaa! // AmandaGenomSofia



Solen skiner, idag igen!

Ja, det är helt otroligt, solen har strålat i flera dagar nu. Amanda får minsann inte uppleva det riktiga Vancouvervädret, det vill säga regn.

Igår blev det ett besök på Granville island, en frozen youghurt i solen, en kortkort makalöst dyr båtfärd och en romantisk middag för två. Amanda introducerades till den Vancouverianska sushin, jag tror att den gick hem. Efter middagen var det tänkt att vi skulle se Keshia som Amanda nämde i ett tidigare inlägg men då det var en makalöst lång kö för att komma in bestämde vi oss för att gå till en pub och titta på lite hockey. Vi hamnade på Shark clubb, där var de genrösa må jag säga. Det blev en billig kväll för oss, men kanske desto dyrare för några andra parter...

Vi tycker att Anjas bronsmedalj igår var mycket välförtjänt, att hon åkte efter det där fallet är STRONGT! Snacka om att ställa upp. Nu ska jag visa Amanda den überfina strandpromenixen och därefter tänkte vi kika på hockeymatchen. Vi måste ju faktiskt vara lite uppdaterade och ha koll på läget nu när vi ska på hockeymatch!

Peter, Vancouver ligger i British Coloumbia eller Beautiful British Coloumbia som det står på bilarnas regestreringsskyltar här..

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia&Amanda

Amandas högsta önskan är att få sen en RIKTIG tvättbjörn...

Gratis är gott.

Hallå där!

Vi kom hem väldigt mycket senare än vi tänkt oss och blev bjudna på alldeles för mycket dricka. Gratis sägs dock vara gott, kanske lite för gott. Nu ska vi sova för att orka upp till en ny dag imorgon, då blir det ett magnifikt inlägg om dagen som gått och några finfina bilder på de två långa kvinnorna. Håll utkik!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia&Amanda


Solen skiner himlen är blå, vad det är skönt att leeeeva då!

Hej på er alla trogna läsare!

Håll i er nu för här kommer något alldeles unikt. För första gången i VilseiVancouvers historia äntrar härmed en gästbloggare bloggen. För er som inte vet vem jag är så är jag den andra långa blonda kvinnan som det diskuterats så våldsamt om i bloggen det senaste, för att inte tala om alla de bilder jag synts på.
Amanda är mitt namn och den här veckan skulle jag snarare vilja påstå att det är jag, som är vilse i Vancouver.

Nu är det torsdagmorgon vilket innebär att jag redan har spenderat tre nätter i detta underbara hus i denna underbara stad i detta underbara land. Vi sitter för tillfället och slappar i soffan framför tvn i väntan på att Anja Pärsson åter ska inta backen, trots gårdagens svåra krasch, imponerande tycker vi!

Jag vet att pappa Peter har varit lite orolig över att jag ska sova för länge om mornarna här, varför förstår jag absolut inte, men hur som haver så har så inte varit fallet. Tvärtom är det jag som vaknar först på morgonen och får otåligt ligga och vänta på att min trogne vän ska vakna, det du! Att det ganska troligt är jetlagen som spökar behöver ju inte nämnas.

Åter till våra dagar här, eller kanske främst gårdagen. Det har varit heeelt fantastiskt väder här enda sedan min ankomst, om man bortser från i måndagskväll men då somnade jag nästan så fort jag kom innanför dörren så de gjorde inte mycket. Igår hade vi en fantastisk dag som började med att vi åkte ner till downtown - gratis med bussen eftersom att vi hade varsin OS-biljett som fungerar som en bussbiljett under OS-tiden, gratis är gott!
Målet var att leta efter en curlingbiljett till mig, men vi insåg ganska snabbt att det skulle vara omöjligt att hitta en biljett så att vi fick sitta ihop, och att gå på curling själv var ja inte så sugen på.

Därefter begav vi oss till Stanley Park, ett stenkast bort från storstadslivet. Heeeelt fantastiskt fint var det, jag är verkligen imponerad av kontrasterna i denna stan, storstadslivet möter havet möter skogsterräng möter snöklädda bergstoppar, riktigt fint!

Väl inne i Stanley Park blev det mycket korttagning, såväl på oss som på förbipasserande kanadensare som ville att vi skulle fota dem. Mycket sittande på parkbänkar i solen blev det också, men de fick vi unna oss i detta fantastiska väder, njutning på hög nivå!

Sen blev det lite mer strosande i staden och även besök på en bar där vi stötte på en del svenskar men flest kanadensare och fick se hur våra svenska hockeydamer blev förnedrade av Kanada med förkrossande 13-1, vi gick när dom låg under med 7-0...

Desto roligare var det att våra svenska herrar besegrade Tyskland med 2-0, en match som jag fick se hemma i soffan då de övriga var på curlingen, inget som jag hade något emot då hockey känns lite mer som min grej än curling ändå.

Jag antar att ingen av er missat vad vi ska göra på söndag kväll, just det, SVERIGE-FINLAND LIVE IN VANCOUVER!! AWESOME!!
Men va lugna, ni kan få se bilder efter matchen och när jag kommer hem ;).

Idag ska vi förhoppningsvis åka båt, och besöka Granville Island, dessutom så ska Kesha tydligen uppträda någonstans i stan, vart vet vi inte men de ska vi ta reda på! (Kesha är en känd artist som bara gjort en bra låt, men den är riktigt bra, Tik Tok heter den) Lite information bara för våra inte så insatta läsare i detta ämne.

Vi ska också försöka oss på att komma in i OS-shoppen idag, hittills har det varit långa köer bara för att komma in i den, men förhoppningsvis är det inte lika långa köer på kvällen.













Ha det så bra där hemma, I know that we will! LOVE / Amanda och Sofia!


Another day in paradise.

Hej på er!

Klockan är mycket och vi är trötta. Vill bara berätta för er att vi har haft en förträfflig dag med strålande sol och klarblå himmel. Vancouver är i sitt esse, Amanda kunde inte fått bättre väder!! Imorgon kommer ett finfint inlägg om dagen som varit, men nu ska vi sova.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia&Amanda


Vi är inte nådiga, på söndag blir det hockey.

Innan vi börjar berätta om en fantastiskt bra dag måste vi bara få ur oss en liten grej, VI HAR KÖPT OSS VARSIN HOCKEYBILJETT! Och inte till vilken match som helst, på söndag klockan 21.00 kommer jag och Amanda att stå och heja på Sverige som spelar mot Finland. Det lär bli riktigt skoj! Sofias första hockeymatch ever blir en OS-match, GALET! Jag ska läsa på så att jag inte känner mig helt bortkommen..

Till dagen. Det har varit strålande sol och Vancouver har visat sig från sin allra finaste sida. Vi vaknade som sagt upp alldeles lagom i tid, åt flingor, ägg och drack smoothie. Finfin start på dagen. Sedan begav vi oss in mot downtown där vi träffade Karin och Beckisen. Vi strosade runt, tittade på den stora OS-elden, promenixade till English Bay och tittade på OS-märket. Mycket OS må jag säga. Fruktansvärt mycket folk var det inne i stan också, har aldrig någonsin sett så mycket folk i Vancouver men vilken stämning det är!

Amanda har inhandlat sig en stor Sverigeflagga, så nu är vi utrustade med varsin. Vi har varit på jakt efter Sverigetröjor också så nu har vi några alternativ att välja på. Och ansiktsfärg skall målas i HELA fejjan. Är det hockeymatch så är det..!

Imorgon är det turistande och picknik i Stanley Park som står på schemat. Och på kvällen är det curling-match, vi har inte lyckats hitta någon biljet åt Amanda än, men vi ska fram och se vad biljettgubbarna har att erbjuda imorgon. Annars gjorde det inget sa hon, "Nu ska vi ju trots allt på hockey!" och Sverige spelar mot Tyskland samma tid som vi är på curlingen så det gick ingen nöd på henne..

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia und Amanda







Hon är framme i tryggt förvar.

Japp, nu är hon äntligen framme. Jag var och hämtade henne igår på flygplatsen, sedan for vi hem och åt lite flingor. Det känns som att vi träffades igår och att vi är hemma hos mig i Sverige, känns inte alls som att vi är i Vancouver..! Just nu duschar Amanda och snart ska vi bege oss in till downtown för att turista och trängas med allt andra OS-turister.

Pappa Peter, du kan vara lugn. Vi vaknade kvart i åtta idag, UTAN väckarklocka ;) Nu ska vi ut och leta hockeybiljetter till Sveriges match på fredag eller söndag, får se om vi hittar något.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia & AMANDA

Snart kommer AMANDA!

Nu har jag precis sett Charlotte Kalla göra en minst sagt fin insats för det svenska laget! Idag kan man gå ut på stan med stolthet här i Vancouver. "An amazing skater, she's almost unbeatable!" vad var de canadensiska kommentatorerna sa om henne. Jag kan inte annat än hålla med. Nu är det herrarns störtlopp som gäller.

Om 8 timmar landar Amanda. Innan dess ska jag tvätta lakan och dammsuga, det måste ju vara skinande rent när min hedersgäst kommer!!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Happy Valentine's day!

Idag har vädret här i Vancouver varit 13 grader varmt och strålande solsken. Helt underbart! Vi har varit ute och gått längs stranden, solat på altanen i shorts och linne, suttit ute och druckit te, lagat mat, kikat på OS och sett en mycket märklig svensk film, Let the right one in, med engelsk text. Karin och Rebecka sover över en natt till, de börjar jobba vid tolv så de åker hem klockan tio imorgonbitti. Skönt för mig att slippa sova ensam..! Jag har haft en jättebra söndag, en alldeles utmärkt Valentine's day!

Imorgon är dagen med stort D, Amanda kommer! Hon sitter nog på Landvetter och väntar på sitt plan just nu. Jag önskar henne en trevlig resa över det stora blå. Det ska bli så fantastiskt kul att få visa henne runt här, visa henne mitt canadensiska liv.

Idag tog Canada sitt första OS-guld i på hemmaplan, herrarnas puckelpist, uppe på Cypress. Berget som jag kan se från köksfönstret. När vi satt och tittade på det på tvn kändes det helt galet att det höll på här, bara på andra sidan vattnet.

Kolla väderprognosen för nästa vecka, jag och Amanda får nog en helt okej vecka...! --->http://vader.se.msn.com/local.aspx?wealocations=wc:CAXX0518&q=Vancouver%2c+CAN.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia






Det är i Vancouver det händer.

Godmorgon!

Trots att jag inte kom i säng förrän klockan fyra inatt kan jag inte sova längre. Jag lär vara trött ikväll, men lika bra är väl det för att just nu vill jag bara att det ska vara måndag och att klockan ska stå på 7.45 pm. Då landar Amanda i världens vackraste stad, VANCOUVER!

Igår åkte vi in till downttown, tidigttidigt. Det var fullt pådrag, en hel drös med protestanter som kastade tidningslådor genom fönsterrutor och bara var allmänt läskiga! Hade jag mött dem mitt i natten hade jag förmodligen tuppat av!!

Vi var hemma ganska tidigt och åkte iväg för att inhandla det som behövdes till kvällens middag vilket var tacos. Vid femsnåret äntrade Klara, Stine, Nina och Karen Langara Ave och tillsammans hade vi en helmysig förfest innan vi begav oss in till stan. På Granvillestreet som är lite av bartygatan här i Vancouver, nej den kan inte jämföras med Skaragatan.., var det folk må jag säga. Jag har inte sen jag kom till Vancouver skådat så mycket människor. Kvällen och natten var bra, finfin musik men kanske aningen många drägg på dansgolvet..!

Nu tänkte jag masa mig upp och grädda våfflor eller pannkakor, Valentine's suprise för mina vänner som ligger och sussar i gästrummet brevid. Vi ska bara ligga i soffan idag och titta på OS.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

We're proud to be from SWEDEN! ;)






I'm so exited and i just can't hide it.

Klockan är sju, en lördagmorgon och jag har varit vaken sedan sex. Familjen har lämnat huset och jag har fått reda på världens bästa nyhet, min vän Amanda äntrar Vancouver, PÅ MÅNDAG! Helt galet, men jag är lycklig!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia



The Olympic Ceremony.

Nu är OS igångsparkat på riktigt! Var det någon av er som orkade masa sig upp klockan tre mitt i natten? För er som inte gjorde det kan jag meddela att det var fint, när svenskarna vandrade in i BC Place blev jag tårögd. Man blir så patriotisk! Kändes jätte märkligt att det ägde rum här i Vancouver, staden jag har tillbringat de senaste fyra månaderna i. Fyrverkerierna efteråt var helt makalösa, jag stod helt mållös. Nyårsraketer kan slänga sig i väggen, det här var något utöver det vanliga.

Imorses var det en kille född -88 från Georgien som dog under en träning, han tävlade i luge vilket är grenen då man fruktansvärt fort fraktas ner på en kälke. Väldigt tragisk start på ett olympiskt spel, en tyst minut hölls under invigningen.

Imorgon ska Beckisen, Karin och jag in till downtown och sedan åka vidare hem till mig och partja med några ytterligare en svensk och två danskor. Vi tänker gå in för att stötta Sverige och ska kvällen till ära eller veckorna, bära svensk t-shirt och måla flaggor i ansiktet. Go big or go home...

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Lite av min hejar-anda får väl ändå gå till Canada...

Svenska på radion.

Måste bara berätta vad jag hörde alldeles nyss när jag körde hem från skolan i bilen. Helt plötsligt hör jag svenska på radion, jag reagerade inte först men efteråt blev jag helt paff! Det var en av Sedinarna som hälsade alla välkomna till världens vackraste stad. Jag håller med honom. Det är bra fint här!

Hoppas att ni får en mysig kväll och glöm inte att ställa klockan på tre inatt ;)

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


The Olympic Torch.

Nu har jag sett den, olympiska elden! Kan tyckas fjantigt, men det var riktigt häftigt! Det var sådan stämning, helt otroligt. Alldeles lycklig blev jag!! Jag trodde dock att de sprang längre med facklan men de springer tydligen bara 100 yards och vem som helst har haft chansen att spring med den. Galet att den har fraktats genom HELA Canada!

 Nu är jag redo, nu kan spelen börja. Imorgon klockan 6.00 pm drar det igång på riktigt. Det här ska bli skoj!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Njut, det gjorde jag.




Vancouver is on fire tonight!

Herre min skapare, Karin, Beckisen och jag har varit nere i downtown ikväll, hej och hå vilket drag det var. Det var som rena rama nyårsafton på Robson Square, raketer, eldar, hög musik, skidåkare och ishockeyspelare farandes högt uppe i luften och sjukt mycket folk! Stämningen var på topp och man blev alldeles lycklig inombords, one day to go...........! Är det här vad som väntar Vancouver två veckor framöver kommer nog det här bli galet kul!

Imorgon kommer OS-facklan och springer förbi uppe på 10th avenue, det ska vi kika på. Karin och Beckisen har sett den i North Van. redan idag och det hade varit häftigt.

Vilmis fyller år idag och jag glömde sjunga för henne när jag ringde hem förut idag. Ber till gudarna att hon förlåter mig för detta, hoppas att övriga familjen har firat henne så att det stod härliga till! Det är hon värd, min lilla vovve!!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia



Håll koll!

Här kan ni kika för att hålla koll på när den svenska eliten tävlar om guldmedaljerna ----> http://www.sok.se/nyheter/nyheter/nyhetsarkiv/programmetforosivancouver.5.1264560211c46255bc0800023857.html eller http://www.vancouver2010.com/olympic-schedule-results/.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Det är MIN dag idag.

Ja, hittills har allt gått så himla bra idag! Dagen startade med Micheles mammas norska pannkakor, GUDOMLIGA! Hennes pappa är från Danmark och hennes mamma är från Norge, hon är dock född och uppvuxen i New York och fick aldrig lära sig att prata något av de skandinaviska språken. Hennes pannkakor var dock något utöver det vanliga.

Mark åkte till Miami igår för att jobba och tanken var att hela familjen skulle åka dit på lördag. Men eftersom det är OS här, jag har biljett och ska servera Sveriges kung beslöt jag mig för att stanna hemma. Jag är så sjukt glad över att slippa, jag vet, knasigt! Jag fick göra precis som jag ville till min stora lycka! Jag kommer alltså att vara ledig och kan bara gå runt i Vancouver och andas OS-luft. Det ska faktiskt bli riktigt skönt, inte för att jag sliter dagarna i ända, utan det ska bli skönt att bara kunna gå upp, åka in till stan och göra precis vad jag vill. Jag kanske åker upp till Whistler en dag, har hört att man kan se tävlingsbackarna utan att behöva betala om man åker upp på berget. Vi får helt enkelt se vad jag tar mig an, jag är ju som sagt fri som en fågel!

Idag har jag och Lola varit hemma hos Noa på playdate. Solen har strålat och till middag har det serverats shrimps parmesan. Min absoluta favoriträtt i det här hushållet, det ska jag slänga ihop hemma i Sverige i sommar. För er som är nyfikna redan nu kan jag dra lite kort hur man tillagar den här helt galet goda middagen. Du behöver råa stora räkor som du skalar, vänd dem i ägg och ströbröd. Stek dem någon minut på varje sida och lägg dem sedan i en ugnsfast form, över lägger du ett tunt lager skivad mozzarellaost och därefter lite tomatsås som du slängt ihop innan du började steka räkorna. Skjuts in i ugnen medan du kokar pasta. När räkorna fått lite färg och osten smält är de redo att tas ur ugnen. Pastan som nu är färdigkokt blandar du tillsammans med tomatsås. Lägg upp på en tallrik och njut av en gudomligt god middag, glöm inte att strö över parmesanosten som du förmodligen rev under tiden pastan kokade...

Nu ska jag gå iväg och träna en stund. Därefter tänkte jag titta klart på filmen jag påbörjade igårkväll, The Holiday.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


It's a beautiful day!

Det har varit en fantastiskt fin dag här i Vancouver idag. Hoppas att det håller i sig till nästa vecka så att inte alla besökare blir får fel uppfattning om den helt underbara staden. De har räknat ut att det kommer komma ungefär en halv miljon besökare till staden under spelen, vilket är en fjärdedel av stadens totala invånarantal. Det kommer att bli CROWDED!!

Idag när jag skulle åka till skolan för att hämta Lola var ryssarna ute på gatan samtidigt som jag, men jag hade inte stake att fråga dem vilken sport de sysslade med. Det blev bara ett hej, nästa gång ska jag ta mod till mig..!

Pappa och mamma, idag har jag ätit lambchops, är ni stolta eller är ni megastolta?

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


Svenskar i Vancouver.

Hejhopp!

Idag startade jag dagen med att åka hem till Josefin, en svensk au pair, för att hjälpa till att passa barn medan deras mammor hade ordförenademöte med den svenska föreningen SWEA,http://www.sr.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2151&grupp=9995 Barnen var under fyra år och skiftade mellan svenska och engelska. Helt otroligt egentligen! Det kändes ganska underligt att träffa sp mycket svenskar på en och samma gång. Annars när man är ute här och hör en svensk blir man alldeles till sig och börjar genast prata med varandra. Konstigt egentligen hur trygg man känner sig tillsammans med någon från ens hemland..

Här har ni en länk där ni kan läsa lite kort om Vancouver och Whistler --> http://svt.se/2.114154/1.1848254/vancouver_och_whistler?lid=puff_1855992&lpos=extra_0. http://svt.se/2.114157/infor_os_2010?&lid=puff_1757475&lpos=extra_0.

Jag har haft en finfin helg och ser framemot en ny vecka innehållande OS-öppning och kanske en skymt av the Olympic flame!

Pappa, jag ska försöka sitta barnvakt åt finnen. OCH försöka smöra till mig en hockeybiljett... Kommer du på besök lovar jag att göra allt för en hockeybiljett, bäst att du kommer med andra ord ;)

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Six days to go.


You gotta be here.

Idag har vi haft tretton grader och solsken i Vancouver, dagar som dessa borde alla få uppleva denna helt underbara stad! Kunde jag skulle jag tagit hit er allihop, men som sagt, Jag tjänar inte storkovan precis... Så ni får nöja er med lite bilder..

Vi har traskat runt inne i stan idag, handlat ett och annat, ätit glass och haft det supermysigt!! Det var så mycket folk, precis överallt! OS-FEBER.......! Beckisen fick ett infall av att klippa lugg så vi gick in på en frisörsalong och håret klipptes av. Hon blev söt!

Nu ska jag snart ta bilen över till North Van. för lördagsmys hemma hos Rebecka. Vi ska äta SVENSK chokladpuddning och se på film.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia





Heja Sverige!


Vancouver är bra fint ändå.

Godnatt!

Nu är klockan 23.40 och jag ska alldeles strax krypa till sängs. Kvällen har jag tillbringat med mina kära vänner Karin och Beckisen, vi har ätit sushi. Gottit! När jag kom hem möttes jag av Mark, Michele och Micheles mamma, huset är sålt utropade de. Jahapp, men det blir inte flytt förrän om några månader, beroende på vart de tänker flytta. Det står mellan ett hus några block bort, ett hus i Whistler eller L.A. Ja, ni såg rätt, Los Angeles. Men skulle det bära av till något av de två sistnämnda sker det efter att jag begett mig hem. Tack och lov! I den här familjen går det undan må jag säga, det är inte lätt att hänga med i svängarna. Puh! Inga mer husvisningar iallafall, skönt det!

Dagen har varit strålande! Vancouver har visat sig från sin fina sida. Jag och Lola tillbringade hela dagen på Granville island, åt lunch i Publik Market, matade duvorna, kikade på båtarna, fikade och lekte i parken. Supermysig dag helt enkelt! Dagar som dessa trivs jag ganska bra med mitt arbete..

Imorgon ska jag, Karin och Rebecka givetvis, turista i Vancouver. Strosa runt och titta på alla OS-grejer. Jag blev förresten tillfrågad idag om att sitta barnvakt åt Noa, en finsk liten flicka vars pappa spelar i finska landslaget och Vancouver Canucks då övriga familjen ska se os-hockey. Kanske vore bra att knyta kontakter?! Jag menar, jag kanske kan bli vid hockeybiljetter?! Vi får se, om övriga familjen åker till Miami under OS och jag blir ensam hemma kan jag ju babysitta någon kväll..

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia










Welcome to Vancouver and the 2010 Summer Olympics.

Skriften ovan börjar bli ett stående skämt i Vancouvers tidningar, det är verkligen inte vinter här! Till min stora sorg, Lina berättade att det var så mycket snö hemma att de knappt såg ut genom köksfönstret längre. Hallå, jag vill också ha snö!! Istället måste jag köpa mig en vårjacka... Idag är det tolv grader varmt och sol, när jag traskade hem från gymmet såg jag att krokus och snödroppar blommar för fulla muggar.

Nåväl, det blir väl bra det här. Hoppas att det inte regnar för mycket undre OS bara, då lär ju alla bli bortskrämda från Vancouver. Det kan ju iallafall visa sig från sin bästa sida med iallafall lite sol... Nu ska jag ge mig ut på en cykeltur i det, hm, härliga vårvädret..

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

OS-facklan.

Nästa torsdag kommer de och springer förbi med OS-facklan några block från min gata, då ska jag stå redo! http://www.vancouver2010.com/more-2010-information/olympic-torch-relay/olympic-torch-relay-interactive-map/

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Det närmar sig olympiska spel.

Oja, och det är knappast omärkbart! Igår när vi var inne i stan var det FULL rulle, det springer runt människor i knallblå kläder överallt och det har satts upp hur mycket prytlar som helst.

Idag när jag stod och lagade middag, lammstek, kikade jag ut genom fönstret och fick se tre OS-bilar komma rullande. Ur steg en hel drös ryska män, ja, det stod på deras ryggar att de var ryssar. Jag sprang faktiskt inte ut och frågade... Nu ska jag hålla mig ute hädanefter och försöka lista ut vilken sport de sysslar med. Jag kanske skulle baka en kaka och gå över med en kväll framöver...?!

Idag har jag varit sågott som ledig, min enda uppgift är att tillaga lammsteken som förtillfället ligger i ugnen.. Min hals har nästan repat sig, gurglandet hjälpte, tro det eller ej.

Sålång sålänge som jag och min mor brukar säga.

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia

Jag ska på date.

Japp, Karin smsade mig och frågade om jag ville gå på date med henne och Beckisen. Självklart! Så nu ska jag åka in till downtown för att träffa flickorna en stund.

Lola har varit aningens vrång idag och min dag kunde varit bättre, men vad tusan livet kan inte alltid vara en dans på snöbeklädda berg. Jag fick ju prata med både mami och papi vilket gjorde dagen superbra iallafall!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


- "Let's call you the three musketeers!"

Min hals gör ont och det har jag fått sota 110 dollar för.

Idag har jag varit hos farbror doktorn för att jag har ont i halsen, det vill inte riktigt gå över. Besöket tog fem ynka minuter och det betalade jag 110 dollar för, alltså cirkuspirkus 770 svenska riksdaler, vilket blir 154 kronor per minut. Dyrbara minuter må jag säga. Är inte det helt sinnessjukt?! Hur kan dom med att ta så brutalt mycket betalt? Jag fick dessutom betala för medicinen som hon skrev ut åt mig och den är inte ens god! Den där doktorn sitter säkert i sin lyxvilla just nu utan minsta lilla tillstymmelse till dåligt samvete... Nåväl, hoppas att jag blir frisk nu iallafall!

Annars har min dag varit bra. Lola, Vivvi och jag åt lunch inne i Public Market på Granville island innan balettklassen. De hade en visning på huset i eftermiddag så vi åt middag ute istället. Hapa Isakaya, japansk mat, inte sushi alltså utan en massa annat gott. Jag är en jäkel på att äta med pinnar måste jag säga, asiaterna kan ju slänga sig i väggen!

På fredag kommer Micheles mamma från San Fransisco hit och stannar en vecka. Det ska bli kul att träffa henne!

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia


En blandning av det mesta (och det bästa).

Tjoho!

Ännu en helg har passerat, tiden går så förskräckligt fort. Hur fort går inte veckorna egentligen? Jag och Rebecka konstaterade att snart är vi hemma igen, säkert med väldigt blandade känslor..

Igår vaknade jag redan halv sex till Långa nätter med Melissa Horn. Jag studsade faktiskt nästan upp ur sängen, skidåkning stod ju på schemat! Jag och Mark packade in barnen och skidutrustningen i bilen och tuffade iväg, Michele mådde inte helt hundra så hon stannade hemma. Uppe i Whistler mötte jag upp Karin och Beckisen som jag tillbringade en finfin dag med. Det snöade, men det gjorde inte så mycket. Bra skidåkning och bra sällskap, vilket gjorde dagen till en alldeles perfekt dag. Jag åkte med tillbaka till Vancouver i bussen med ett gäng high school-elever som Beckisen och Karin skulle se till. Jag fick lov att sitta bredvid en femtonårig asiatisk kille som förmodligen var ganska trött efter skidåkning då han somnade på min axel... Till en början tyckte jag inte att det var helt okej, men vad tusan tänkte jag och lutade mig istället mot fönstret. Låt pöjken sova..!

På vägen hem till Beckisen stannade vi till vid en liqourstore och köpte cider, de har gigantiska ciderflaskor här. Hela två liter, hua mig! Karin lämpade vi av på Beaconfield road, en av hennes flickor fyllde år så hon fick lov att stanna hemma. Jag och Beckisen däremot bestämde oss för en utekväll. Vi slog nog rekord i duschning, påklädning och sminkning, det tog inte lång tid innan vi stod och väntade på bussen in mot downtown må jag säga! Vi åkte hem till en kines vars namn är Annie som vi känner genom en annan au pairtjej. Hon bor på sjuttonde våning mitt i downtown och utsikten därifrån var inte nådig! Däremot var inredningen i lägenheten något av det värsta mina ögon någonsin skådat. ROSA, Nalle Puh, Barbie och plåtter beskriver ganska bra hur det såg ut därinne... Nåväl, det blev en riktigt lyckad kväll. Vi åkte till en klubb i Chinatown och vid tretiden drog vi oss mot North Van.

I eftermiddags tog jag seabusen över till downtown med mina skidor, pjäxor, ryggsäck och väska. Det känns lite knasigt att släpa runt på skidutrustning mitt inne i stan, mitt bland de högahöga husen. Det var hur mycket folk som helst inne i stan, elva dagar kvar till the Olympic Games............

There's more to explore, never stop exploring.
/Sofia








RSS 2.0