Regn och yoga.

Puh, kvällen har varit en pers eller 20 minuter av kvällen. Michele skulle åka iväg på ett möte och jag skulle ta hand om barnen, vilket brukar gå finnemang. Men just ikväll var dom trötta, griniga och mammiga. Lola skrek redan när Michele lämnade huset, vilket i sin tur ledde till att Sascha började gråta. Till slut skrek dom hejdlöst efter mamma, vad gör man? Drämmer till dom med stekpannan? Just de minutrarna längtade jag efter mamma och pappa. Det var dagens pers, jag har aldrig varit med om något liknande. Jag kände mig så hjälplös, det fanns ingen hejd på deras gråt och jag visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Tjugo minuter skrek dom och det var nätt och jämnt att jag började gråta. Men då fick jag ta mig i kragen säga jag till mig själv, "Nej du Sofia, nu får du rycka upp dig! Ta ett djupt andetag, det här fixar du lätt som en plätt!". Och visst gjorde jag det, efteråt var jag lite skärrad men barnen agerade precis som att inget hade hänt, what? Barn, är dom inte underbara..?
Till råga på allt har regnet bara öst ner idag och jag införskaffade mig ett par nya regnstövlar. Nu är jag redo för hösten!

Nog om det, det varade ju bara tjugo minuter av dagen, ingenting. Jag har varit här en vecka nu förresten, tiden går fort. Än så länge längtar jag inte hem, känner bara en saknad, bra saknad om ni förstår vad jag menar.
Jag har varit på yoga ikväll igen och jag svettades som en gris precis som igår. Det känns superskönt efteråt, man känner sig så ren.

Imorgon ska jag hämta/lämna barnen, leka och åka till simskolan. Fullspäckad dag. Och Caroline, vår date blev lite åsidosatt idag. Det kom en gubbe från en alarmcentral som skulle installera alarm i huset 10.50, han skulle kommit 09.00 men du vet ju hur dom är... Han skulle ha kaffe och hej och hå. Sedan blev jag tvungen att åka illa kvickt till skolan och hämta Lola. Ska vi bestämma en ny träff?!

På torsdag är jag ledig, då tänkte jag åka med min dator någonstans och be om hjälp! Han är fortfarande dum, de enda internetsidorna han inte blockerar mig ifrån är den här och hotmail. Gah, jag skulle behöva magiska händer, händer som har känsla för datorer. Nu ska jag sova, det är en dag imorgon också. Godnatt! (Godmorgon...!)

There's more to explore,
/Sofia 

Blod, svett och tårar.

Damer och herrar, flickor och pojkar. Ikväll har Sofia Beijer testat hot yoga, herregud tänker säkert de flesta av er då. Men man får ta seden dit man kommer och här tränar de flesta yoga och äter sushi så varför inte försöka passa in?! Hot yoga innebär att man utövar yoga, som om inte det vore nog, i ett rum där temperaturen är 35 grader. När jag kom in där tänkte jag för mig själv att jag någon gång under passet skulle svimma i värmen av värmeslag. Det gjorde jag inte, men jag kan med handen på hjärtat säga att jag ALDRIG någonsin svettats så mycket. Jag hade kunnat drunkna i mitt egna svett! Jag svettades från topp till tå, det rann svett på benen, droppade på golvet och mina kläder skulle man nog kunna vrida ur och fylla ett badkar. Nog om hur mycket jag svettades, jag stod iallafall ut ett yogapass på 90 minuter. Jag är stolt, imorgon blir det faktiskt ett pass till. Jag känner mig som en helt ny människa nu efteråt, jätteskönt! Idag var jag som sagt med Lola och hennes kompis Vivvi på balettklass, jag har aldrig sett sötare ballerinor! Söta som socker var dom!! Nu ska jag se ett Mia & Klara avsnitt, skojskoj! There's more to explore, /Sofia

Frukost och nyborstade tänder.

Huh, jag har blivit så morgonpigg sedan jag kom hit. Å andra sidan har jag blivit pinsamt kvällstrött, igår släckte jag lampan tjugo över nio. Vad har hänt? Lever man såhär när man har små barn? Vet inte om jag ska försöka ändra på det här eller låta det fortgå, det är faktiskt ganska skönt att gå och lägga sig tidigt..!

Igår var vi runt i lite affärer på eftermiddagen. Vi var i den sötaste och charmigaste mataffären jag någonsin stött på, Capers. Allt var organic, ekologiskt, det kändes som att gå och handla på en marknad, supermysigt! Där köpte vi med oss sallader hem. En sån mataffär vill jag ha hemma!

Idag var jag uppe med tuppen, 06.45, jag sov med andra ord 565 minuter. Ja, jag räknade ut det med miniräknare, mitt matematiska huvud är inget att hurra för, framförallt inte såhär tidigt på morgonen... Jag tror att jag håller på att förvandlas till en liten femåring som måste sova minst 10 timmar per natt.
Klockan ett när Michele kommer hem med Lola ska vi åka på balett, det ser jag framemot. Men jag får bara kika.
Förresten, det bor en ekorre utanför mitt fönster, har redan sett honom två gånger.

There's more to explore,
/Sofia

Det går inte att lägga in några bilder, datorn fortsätter med sitt jäkelskap. Han har gått och blivit spritt språngande galen!

Besök och hejdåkramar.

Amanda bad om lite bilder på huset jag numera bor i för några dagar sedan. Jag tog några idag som jag slänger upp här nere. Idag har jag än så länge bara hunnit med playgroundparty, nej inte barty Amanda, party för barn. Cupcakes, saft och frukt samt lek på den nya lekplatsen. Kändes som att hela grannskapet var där, massa barn och föräldrar. Jag träffade faktiskt en svensk mamma som har bott här i 10 år. Hon var medlem i någon svensk förening som hon skulle maila till mig om. Jag tar alla chanser till att social kontakt...höhö

Mark åkte iväg precis för att jobba i Toronto i 12 dagar, så nu är vi bara fyra kvar här i huset. Det ska nog gå finnemang.

Carro, som du kunde läsa i det förra inlägget gillade jag faktiskt sushi. Så tyvärr, jag går ur föreningen "sushi-är-äckligt". Jag tror att du också skulle gilla det, det smakade inte rå fisk. Okej, jag har aldrig smakat rå fisk men det låter inte som att det skulle vara något mina smaklökar skulle njuta av. Så fel man kan ha!

Nu ska jag äta lite lunch, sen ska jag gå ut i solen och läsa.

There's more to explore,
/Sofia

Datorn har bestämt säg för att vara dum igen, det blir inga bilder. Han totalvägrar, hade han inte varit en så nära vän hade jag stampat på honom tills han låg utspridd över hela mitt rum i små små små bitar!!

Krångliga datorer och knasiga uppkopplingar.

Godmorgon,
Anledningen till att det inte blev något inlägg igår var den att min dator bestämde sig för att vara dum och krånglig Den vägrade att gå ut på internet, jag satt i en timma och försökte lösa problemet. Hade jag varit rik hade jag hoppat på datorn och därefter kastat ut den genom fönstret!! Så arg var jag, men eftersom jag inte är särskilt rik la jag ner den försiktigt på golvet, släckte lampan och somnade. När jag vaknade idag satte jag igång den igen och försökte förgäves göra något åt den stackars kraken. Men utan reslutat, jag gick upp och åt frukost istället, svenska pannkakor. Mums, sen ringde jag mamma och pappa och surade över att datorn var helt paj. Ett mirakel måste ha skett för att nu funkar den igen!

Igår var vi i en park, Yalepark, hela dagen. Vi lekte, åt pizza och flög med drakar. Jag gick några gator upp och ned för att bekanta mig med staden men bestämde mig för att gå tillbaka till parken, jag kände mig lite vilsen. En turistkarta kanske skulle behövas?! Vi kom hem så sent från parken att vi bestämde oss för att beställa hem sushin istället för att sitta på restaurangen, barnen behövde sova. Sushin dukades upp och jag fick insturktioner om hur man skulle bära sig åt. Jag försökte tappert att äta med pinnarna, dom skrattade lite åt mig och Mark plockade fram "barnpinnarna", höhö. Det smakade riktigt bra och var godare än vad jag förväntat mig!! Jag åt till och med råa bitar av tonfisk och lax, det trodde ni aldrig va?!

Vi pratade lite om högtider och de undrade om det inföll någon svensk högtid snart som vi kunde fira. Men jag kunde inte riktigt komma på någon förutom Lucia så vi ska fira midfall istället för midsommar.

Jag uppdaterar ikväll, om datorn inte strejkar vill säga...

There's more to explore,
/Sofia


Lek och spagetti.

Oh, vilken härlig dag. Min favorit av Ted Gärdestad, låten kan sammanfatta dagen som varit. Den har varit härlig! Man kan inte tro att det är slutet av september med tanke på hur varm och skönt det är. Men jag klagar inte, vädret får gärna fortsätta i den här stilen. 

Jag vaknade 06.10 idag trots att jag gick och la mig ganska sent, jag vaknar och kan inte somna om. Hemma har jag inte vaknat klockan sex sedan jag gick i skolan.. Det är ju å andra sidan en bra vana så varför försöka bli av med den, enda nackdelen är dock att man blir så mycket tröttare på kvällen. Jag såg precis en film, Little miss sunshine, och höll på att somna i slutet. Ögonen protesterade och ville blunda, men jag gav mig inte och nu känner jag mig lite piggare.

Eftersom jag vaknade så tidigt följde jag med Mark och lämnade Sascha och Lola på dagis. Idag cyklade vi, det tog sin lilla tid, det finns ju så mycket spännande saker att titta på överallt... När vi kom fram till dagiset ville barnen åka till ett café och dricka varm choklad, så blev det och sedan lämnade jag dem på dagis för att Mark skulle sitta kvar och jobba. Jag dammsög faktiskt hela huset när jag kom hem, frivilligt, det ni! Varför är det så mycket roligare att städa hemma hos någon annan? Imorgon ska jag försöka mig på att tvätta, behöver ha lite rena träningskläder.

Klockan 11.20 begav jag mig för att hämta lilla Lola, även om det bara tar fem minuter med bil och de slutar 11.45. Jag ville vara helt säker på att vara där i tid och räknade med att köra fel. Vilket jag gjorde, men jag upptäckte det med en gång och åkte in på en annan gata för att vända. Jag blev tvungen att backa och visste inte hur jag skulle lägga i backen, det gick inte! Vilken tur att det lutade något och jag kunde rulla, sakta men säkert bakåt...! Väl på dagiset visste jag inte riktigt hur jag skulle bete mig, alla föräldrar står utanför och väntar, sedan öppnar lärarna dörren och man får ställa sig i kö för att hämta sitt barn. Jag har bara suttit i bilen när vi hämtat tidigare, men jag följde efter de andra föräldarna som en vilsen hund och det märktes förhoppningsvis inte att jag var halvt lost. Även idag läste jag om Pippi Långstrump, att de inte får nog efter att ha hört den flera gånger innan. Små barn har minne som en häst..! Vi gick till stranden och lekte att vi var sakletare precis som Pippi gjorde i boken, byggde sandslott, målade i sanden samt låtsades vara mermaids. Ett besök på lekplatsen hanns med också, hela fyra timmar var vi ute och lekte, skoj. Oerhört påfrestande arbete...höhö

Imorgon är jag hel ledig, hm vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Jag får väl ge mig ut och se mig om i staden eller följa med familjen på något. Den som lever får se. Just det, jag har kanske fått en vän (haha) eller en tjej som ska visa mig runt iallafall, Aisha. En tjej som suttit barnvakt åt barnen tidigare, hon verkar trevlig. Men henne ska jag inte träffa förrän nästa vecka, hon hade en "pretty jam packed" helg. Är man upptagen då?

På kvällen ska vi till en sushirestaurang, de älskar sushi och blev helt till sig när jag sa att jag aldrig testat så imorgon ska jag intoduceras till sushi. Det är nog något man antingen älskar eller hatar, men jag vill tycka om sushi så jag ska göra ett tappert försök. Det ser ju så smaskigt ut! Jag uppdaterar imorgon om vad jag tyckte om den råa fisken..

There's more to explore,
/Sofia

          






Solsken och massa lek.

Goderafton.
Dagen har varit till belåtenhet, solen har värmt oss och barnen har varit snälla. Jag fick sovmorgon idag också, jag vaknade ändå halv sju. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag somnade klockan nio igår kväll. Men nu börjar jag vänja mig vid tiden här, jag är inte alls lika trött ikväll som jag varit de två andra kvällarna, skönt!

Klockan tolv kom Lola hem, Mark och Michele åkte ut på stan för att äta lunch. Nu skulle jag vara själv med Lola för första gången och det funkade finfint. Vi gjorde lunch, cinnamonrassinbagels med jordnötssmör och honung. Hm, jag tog müsli istället... Jag anser inte att en kanelbagel med honung är någon vidare lunch!
Efter lunch läste jag Pippi Longstocking, hon blev helt kär i Pippi, "I wanna talk to her, I wanna meet her". Men jag berättade för henne att Pippi bor i Sverige så det är inte riktigt möjligt... Ännu gladare blev hon när jag sjöng "Här kommer Pippi Långstrump, tjolahopp, tjolahej, tjolahoppsansa..." Jag sjöng hela vägen till lekplatsen vid stranden, skönt att hon inte bryr sig om min fruktansvärda sångröst..! På lekplatsen lekte vi, jag var en olydig bebis som fick åtskilliga time-outs för att jag skulle bli snällare. Varför kan man inte få vara liten föralltid? Man är ju helt ovetandes om alla tråkigheter som finns i världen.

Efter några timmars lek hämtade Michele upp oss och vi åkte till tennisklubben som vi var på dagen jag kom hit för att bada medans Sascha hade tennislektion. När vi badat färdigt stannade vi kvar för att äta kvällsmat. Till kvällsmaten hade vi sällskap av Janice, barnens godmother. Hon var supertrevlig, jag fick en liten välkomstpresent av henne. Väldigt gulligt!

När jag borstade tänderna imorses solg det mig vad jag glömt, jag har ingen laddare med mig till tandborsten. Hm, vad ska jag ta mig till utan tandborste?? Det här är en hint till mamma och pappa att de kanske ska skicka iväg ett litet packet til Canada...

Vad kan jag mer berätta för er......... Jag har fått en ny lampa i mitt rum höhö. Annars känns allt väldigt bra än så länge. Det är så mycket nytt, väldigt annorlunda mot hemma men jag gillar det!

Imorgon ska jag hämta Lola på dagis, själv! Jag ska köra bil alldeles ensam, exciting!

There's more to explore,
/Sofia


Leka, leka, leka, leka, leka!


Jericho tennis club.


Playground och swimminglesson.

Puh, nu känner jag av tidsskillnaden i mina ögon. Ögonen vill sova, men jag vill vara vaken lite till annars vaknar jag så nedrans tidigt imorgon...

Vädret idag har varit makalöst skönt trots att det var första dagen av höst igår. Det märks inte! När Lola kom hem från dagis åt vi lunch, sandwich med jordnötssmör och honung skulle den lilla flickan ha. Hm, lunch? Det tål att disskuteras... Jag var inte hungrig så jag tog mig en banan. Efter lunchen lekte vi lite, jag läste Angelina Ballerina tre gånger för Lola. Hon älskar allt som har med rosa, balett och prinssesor att göra, en riktig flickaflicka.

Vi åkte sedan in till stan för att skaffa ett nytt simkort åt mig, mamma och pappa och alla andra, mitt nya nummer är 778.938.2418. Vi åt en glass och åkte till en park precis vid stranden där vi lekte på en lekplats. Kvart i fyra var det dags att hämta Sascha i skolan och åka direkt till simskolan. Barnen har gått i simskolan sedan de var 6 månader, riktigt duktiga i vattnet är dom. Jag kunde inte simma under vattnet när jag var tre... Eller kunde jag det mamma?

Till kvällsmat hade Mark lagat en pastarätt, supergott. Det serverades även parmesanost, och det tycker jag är fantastiskt gott. Med på middagen var barnens farmor, en riktigt trevlig prick! Efter middagen var Sascha och Lola lovade att gå till lekplatsen en halvtimma med mig. Alla är så trevliga, hälsar, presenterar sig och pratar fast de inte har den blekaste aning om vem jag är. Varför gör vi inte så i Sverige?

Förresten, upptäckte en minst sagt lustig grej när vi var ute med bilen förut. Jag har svaret på varför amerikanare är så fruktansvärt feta och överviktiga! Vad jag upptäckte var en "drive-in-bank", man körde fram bilen till uttagsautomaten, tog ut pengar och körde vidare. Jag frågade om det fanns många, men var inte så jätte vanliga, däremot var de väldigt vanliga i USA, därav fetman menar jag! höhö Jag glömde kameran hemma så jag får ta några bilder imorgon istället :)

Jag har sovmorgon imorgon också, så jag tänker utforska strandpromenaden åt vänster istället för höger som jag gjorde idag. Mamma, jag är lycklig för att jag har er! Utan er hade jag aldrig gett mig ut på det här alldeles ensam.

There's more to explore,
/Sofia


Springtur och sverigesamtal.

Hela familjen har lämnat huset för att åka till dagis och yoga. Jag blev ensam kvar och beslöt mig för att ta en springtur för att på så sätt lära känna området. Det är varmt idag också och jag kunde springa i bara linne och kortbyxor, härligt!

Jag pratade med lillasyster Lina förut och hon ville se hur mitt rum ser ut, därför uppdaterar jag en snabbis så kan du läsa det här innan du somnar ;)

There's more to explore,
/Sofia



Dunbolster och rosa blommor.

Nu har jag vaknat, jag kan inte sova mera men Michele sa att jag skulle ta sovmorgon idag så jag tänker inte kliva upp än. Jag har världens skönaste duntäcke, till och med skönare än det jag har hemma...!

Idag har jag som sagt sovmorgon, klockan tolv kommer Lola hem från dagis, då ska vi ut och köpa ett simkort till mig och äta lunch. Därefter ska vi åka runt och se oss om, det känns som att jag aldrig kommer att hitta här. Förhoppningsvis kommer det, jag får plocka fram mitt lokalsinne som ligger långt bak i huvudet. På måndag ska jag skjutsa Lola och hennes kompis till balettklassen, men det är ju många dagar tills dess så då lär jag väl hitta, hoppas jag..!

Nu har barnen varit här och sagt godmorgon, de är så söta att jag smälter! Jag uppdaterar ikväll, när jag förhoppningsvis har något att berätta om och några bilder att visa.

Förresten, era fina bilder står numera i hyllorna. Amanda, tyvärr har jag inget nattduksbord att ställa bilden på men den står ändå så att jag kan se den från sängen ;)

There's more to explore,
/Sofia

Söta barn och varma bad.

Godkväll! (...eller godmorgon för den som är uppe med tuppen)

Vilken dag, nu har jag varit uppe i över ett dygn. Galet och jag är knappt trött, men jag lär somna som en stock så fort jag lägger huvudet på kudden...

Kvart i sju gick planet mot London imorses, eller igår, efter ett tårfyllt farväl av mamma, pappa och Lina. Hela flygresan gick utomordentligt bra, trots att jag var alldeles ensam och inte hade någon att spela yatzy med. På planet till Vancouver hamnade jag bredvid ett trevligt brittiskt par. Enda nackdelen var väl att mannen var STOR, okej han var inte överviktig men han vräkte både armar och ben åt mitt håll vilket gjorde att jag fick sitta med min vänsterarm så tätt intill mig som möjligt i tio timmar... Men jag stod ut. Jag fördrev tiden genom att se på diverse filmer, något tv-program om canadensiska djur och lyssna på Gavin Degraws låtar som jag hittade i den lilla tvn. Efter sex timmar bestämde sig min tv för att frysa sig till is, och det bidrog till att jag fick ägna mig åt Lisbeth Salander resten av flighten istället för att kika på ytterligare en film...

Väl framme i Vancouver trodde jag att jag skulle få åka ifrån flygplatsen utan mina skidor, de dök inte upp och jag stod ensam kvar och väntade. Tillslut kom dom och jag kunde bege mot utgången. För att få komma in i landet är man tvungen och redogöra för vad man ska göra här. Det tyckte jag var lite läskigt, "Vad ska du göra här?", "Vad ska du göra i tre månader?", "Har du någon adress till familjen?", "Har du varit här forut?". Hade jag planerat ett terroristdåd skulle jag ju inte avslöja det iallafall.
Nu var det dags att träffa familjen, äntligen hade jag fått några fjärilar i magen! När jag kom ut stod hela familjen Gilbert och väntade, med en stor skylt som barnen hade ritat "WELCOME SOFIA!" och blommor. Efter några kramar och lite prat begav vi oss mot bilen. Barnen är bland de sötaste jag någonsin träffat!! Helt oemotståndliga.
När vi satt oss i bilen och körde hemåt kändes det som att vi känt varandra länge, de är lätta att prata med och så gästvänliga. Vädret här är sommarvärme, så när vi Sascha, pojken, visat mig runt i hela huset tog vi badkläderna och åkte till "the club". Ett jätte härligt ställe precis vid stranden, med pool och bubbelpool där vi plaskade någon timma. Efter badet beställde vi mat och åt middag på stranden, supermysigt! När vi satt där och åt sa Lola, flickan, "Nu är vi fem i familjen!", gullig unge.

Innan jag kom hit har alla jag pratat med som varit här sagt att det är en av de vackraste städerna de varit i. Efter bara en dag här kan jag inte annat än hålla med, bergen möter verkligen havet. Helt fantastiskt fint, jag ska ta kort från vardagsrummet imorgon så att ni får se hur det otroligt fint det är.
Det känns ändå lite underligt att vara här, måste nästan nypa mig i armen. Jag har nog fortfarande inte fattat att jag ska bo här ett tag. Konstigt, men galet kul kommer det att bli!!

Jag uppdaterar imorgon, för nu blev jag lite trött trots allt... Godnatt!

There's more to explore,
/Sofia 


Avsked och färdigpackade väskor.

Nu är väskan stängd, jag har packat färdigt hela sju timmar före avresa. Det har nog aldrig inträffat förut! Bättre sent än aldrig...! Det blev en hel del packning förresten...
Det känns väldigt skumt, resfebern har inte infunnit sig ännu. Borde den inte komma snart? Att ta farväl av alla har varit lättare än vad jag trodde, okej jag kommer hem en sväng över jul men ändå, eftersom jag tydligen inte fattat att jag ska åka iväg. Men troligtvis kommer det när jag sätter mig på planet, nervositeten alltså.

Med i resväskan finns alla fina presenter och lyckönskningar, TACK FÖR ATT NI FINNS, NI ÄR HELT UNDERBARA! Nu ska jag slänga mig i soffan och avnjuta glass med varma hallon som jag hörde att Lina skulle göra iordning. Nästa gång det uppdateras är jag inte längre i lilla trygga Lidköping.

There's more to explore,
/Sofia


Barty och packning.

Gårdagen spenderades med nära och kära. Jag hade alldeles själv tillagat måltiden, Boeuf bourguignon, det smakade utomordentligt bra! Vilken tur att grytan är lättare att tillaga än den är att uttala och stava..! Efter lyckönskningar och långa kramar gick jag och la mig, måttligt trött efter dagens bestyr i köket.


Även den här kvällen tycks bjuda på festligheter, men det är ju hemligt så egentligen vet jag ju inte riktigt.. Men känner jag mina vänner rätt blir det barty som Amanda säger. Jag är så nyfiken att jag nästan spricker!!

Dags att avrunda och återgå till gräsklippningen som jag inte riktigt fullföljde igår...

There's more to explore,
/Sofia



Min hund gillar att vara i centrum.


Pasta och känslosamma tankar.

Hajhaj!
Nu sitter jag i vardagsrummet i lilla trygga Lidköping, staden där alla känner alla, alla vet allt om alla och rykten sprider sig snabbt som vinden. Jag har fyra dagar kvar i den staden, fyra fjuttiga dagar. Vart har tiden tagit vägen? Den har bara sprungit ifrån mig, sprungit ifrån mig i 300 km/h. Snart befinner jag mig i Vancouver i det stora landet Kanada. Landet där jag inte känner nårgon, landet där ingen vet vem lilla Sofia från Lidköping är. Det är rysligt nära nu och jag ser framemot det här med en väldigt blandade känslor. Jag vill inget hellre än att åka, det ska bli oerhört spännande och roligt! Samtidigt känns det jobbigt att lämna de man älskar mest på hela jorden. Men vad tusan, jag kommer ju hem igen, troligtvis med massa galna och roliga erfarenheter i baggaget. Det här blir kul, riktigt kul!

Konstigt att man alltid vid sådana här tillfällen, som nu när man ska lämna familjen för några månader, inser hur otroligt lyckligt lottad man är som har en helt underbar familj, fantastiska vänner och en tillvaro som faktiskt är mycket mer än helt okej. Man blir så känslosam på något sätt, man sitter inne i sin egna bubbla och tänker på allt fantastiskt och fint som man upplevt med dessa människor. Jag uppskattar er otroligt mycket och är oerhört glad över att ni finns!

Nu ska jag avrunda och fundera vidare över hur mycket fint livet har att ge.

There's more to explore,
/Sofia



Storstad och småstadsbor.

Godnatt!
Hela dagen har spenderats i Göteborg, ja verkligen hela dagen, från 10.00-22.00. Underbart mysigt har det varit.
När vi kom fram till den stora staden mötte Johanna upp sina småstadsvänner och vi strosade runt i affärer, handlade ett och annat samt fikade, fikade och fikade. Det spenderades en hel del pengar på mat, mat är gott.
Så småningom tröttnade vi på att strosa runt i affärerna och vi begav oss hem till Johanna i Mölnlycke för att äta ännu mera. Väldigt mycket äta på oss, men det är faktiskt något vi är vldigt duktiga på, en talang skulle man väl kunna säga. Johanna har för övrigt världens finaste hus, helt seriöst. Dit ska jag flytta när jag kommer hem från Kanda och jag fått nog av Lidköping, jag kan bo i städskrubben om det skulle vara så..! Helt okej för mig.

Nu är jag måttligt trött och borde sova. Men jag har ju som sagt inget arbete att stiga upp till så varför skall jag gå upp i ottan? Nej, imorgon tänker jag ta sovmorgon, den här dagen har varit ganska påfrestande.

There's more to explore,
/Sofia



Min storstadspärla.

Hästar och hästbajs.

Ikväll har jag varit i stallet. Nej, jag har inte ridit. Jag satt på läktaren och kikade på min ridgrupp. Jag hör väl inte hemma på läktaren?! Ska inte jag sitta på hästryggen? Det kändes oerhört fel att titta på istället för att vara med. Man kan inte vara med överallt tyvärr, man kan inte både sitta på hästryggen i Lidköping och passa små söta barn i Kanada. Det går inte riktigt, inte ens du klarar av det Sofia. Livet är inte helt lätt.

There's more to explore,
/Sofia


Fantastiska varelser.


Biltvätt och hemmafruar.

Trots att jag är ledig är mina dagar fullspäckade. Är det någon mer ur ledighetskommitén som känner igen sig? Som jag berättat i tidigare inlägg har mamma och pappa gett mig anställning som hemmafru, ett lugnt och skönt yrke kan tyckas. Idag stod biltvätt av BÅDA bilarna på schemat. Stackars Sofia som var tvungen att åka ända till OKQ8 två gånger och köra in bilen i tvätthallen. Nej, det är inte ett dugg synd om mig egentligen..! Eller lite, en gnutta iallafall..?


Som belöning fick jag träffa min andra hemmafru kompis Amanda och min hårt studerande vänninna Caroline över en fika och strötittande inne i stan. Vi konstaterade, som så många andra gånger, att Lidköpings shoppingutbud är uslare än den uslaste tv-reklam!! Lidköping har hamnat i träsket, behöver ryckas upp och förändras. Iallafall behöver jag lite förändring.

På tal om förändring, idag är det en vecka kvar. Om en vecka befinner jag mig någon helt annanstans, på en helt annan kontinent. Om en vecka är jag i Vancouver hos en helt främmande familj. Jo visst, jag har pratat med dem över telefon. Men ändå, jösses!! Tänk om jag får världens blackout och inte kan prata ett ord engelska, vad gör jag då? Pladdrar på med min västgötska svenska oerhört härliga stämma, eller? Jag tar med mig den engelska ordboken, det blir nog säkrast så..! Sofia lilla vän, det löser sig, det gör det alltid!

There's more to explore,
/Sofia



Mitt tidsfördriv, eller snarare lyckopiller, för dagen, Caroline och Amanda.


Skolbesök och tennisbollar.

Godmiddag (eller godeftermiddag..?)

Idag har jag varit produktiv, eller iallafall effektiv. Jag har gjort på tok för mycket för att vara ledig, nu är jag värd lite vila i solen.

Halv nio var jag uppe, utvilad och redo för en ny vecka. En vecka fullspäckad med allt ifrån besök i Göteborg till inköp av dator och packning. Just idag stod ett besök hos de gamla lärarna på schemat samt lite tennisspel på skolgården på schemat. Tragiskt att åka tillbaka till skolan som numera är ett avslutat kapitel i livet tänker ni kanske?! Men det var rikitgt mysigt att träffa lärarna igen och det kändes inte ett dugg konstigt att sitta där i lärarrummet och tjata som på den gamla goda tiden. Det kändes "hemma", ända tills min lillasyster som äntrat De la gardie stod i dörröppningen till lärarrummet. Hon hörde inte hemma där, hon hörde inte hemma bland MINA gamla lärare och i MINA gamla klassrum! Är jag tragisk eller är jag tragisk? Livet går vidare, ryck upp dig Sofia. Nu ska du ut på nya äventyr och ta dig an nya utmaningar!

Efter att Anders Back bjudit oss på fika i rasthallen gick vi ut för att spela lite tennis. Jag har aldrig varit den där "bolltjejen" som varit speciellt duktig på bollsporter. Jag har testat de flesta, men insett ganska snabbt att det faktiskt inte är något för mig. Inte för att jag tyckt att det varit tråkigt på något sätt, grejen är den att jag är urusel helt enkelt. Hästar är jag däremot lite bättre på, rida kan jag utan och innan. Ja, till och med i sömnen.. Tennis är dock något jag behärskar någorlunda, men mina backhandslag kan disskuteras... Dagens tennisspel gick emellanåt förvånansvärt bra.

Nu tänkte jag gå ut i solen och läsa lite om Lisbeth Salander, hon har det rättså trassligt just nu så att säga..!

There's more to explore,
/Sofia



Vem spolade över sommaren?

Lisbeth Salander och Spotify.

Jag har kommit underfund med att söndagar inte längre bringar den där "söndagsångesten" som de gjorde då man gick i skolan. Det är oerhört skönt att slippa känna "jag borde plugga, jag borde skriva den där uppsatsen..." Man kan helt enkelt göra vad man vill, inte ett dyft. 

Tycker jag förresten att det är så skönt egentligen? Eller försöker jag bara intala mig själv att det är otroligt skönt att vara arbetslös och inte ha någon vardag?

Förresten är jag inte arbetslös när jag tänker efter, jag är mellan två jobb som det så fint heter och just nu är jag ledig. Skönt tänker ni då, men mamma håller mig sysselsatt med både det ena och det andra. Numera kan jag skriva både hemmafru och trädgårdsmästare vid mina meriter på mitt cv, tack mamma!

För att svara på ovanstående frågor kan jag säga att det är ganska skönt att vara ledig, förutsatt att det inte är på obestämd tid. Med tanke på att jag inte är ensam om att vara arbetslös finns det alltid någon ledig själ som man kan hitta på något galet med. Vi kan enkelt dra slutsatsen att livet som arbetslös/arbetssökande/mellan-två-jobb/ordförande-i-ledighetskommitén inte är helt fel. Livet är härligt!

There's more to explore,
/Sofia


Tänk om man kunde spendera hela livet såhär. Det skulle jag inte tacka nej till...


Bland skidor och raggsockar.

Godmorgon dam och herre.

Nu har jag gjort ett rivande i garaget, skidutrustningen behövde ses över och vinterkläderna plockas in. Jag fick med mig fem mössor, vem behöver egentligen ha med sig fem mössor till ett civiliserat land? Sofia Beijer behöver tydligen gardera sig, hon tror att hon kommer att hamna i antarktis. Hm, vi får se hur många som egentligen går ner i resväskan... Kanske borde jag prioritera att ha med mig andra föremål, men de som känner mig vet att jag är ganska värdelös på att packa. Det tar onödigt lång tid och hälften av grejerna jag har med mig är inte så nödvändiga. Nog om det, nu ska jag ta mig en välbehövlig dusch.

There's more to explore,
/Sofia


En bild av människorna jag ska spendera de kommande månaderna med kanske vore på sin plats, varsågoda.


Karta och kompass.

Sofia Beijer har skaffat sig en blogg, det trodde ni aldrig va?! Inte jag heller om jag ska vara helt ärlig, men syftet med den här bloggen blir att hålla mina kära vänner (och ovänner för all del) uppdaterade om mitt vilsna liv i världens till ytan näst största land, Kanada och staden Vancouver där jag kommer att vara bosatt.

Tisdagen den 22 september 06.45 sätter jag mig i flygstolen med sikte på Vancouver. Där ska jag jobba som barnflicka i en familj och ta hand om två små söta barn. Min uppgift blir att leka med barnen, skjutsa dem till dagis, läsa sagor, laga mat, åka på utflykter, måla teckningar och agera storasyster, någon form av Mary Poppins med andra ord. 

Följ med mig på mitt äventyr vettja,
/Sofia


Vancouver - tror ni att jag hittar här ens med karta och kompass?


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0